Ralli Pilotlarının Darp Edildiği İddiası

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), 22 Haziran Pazar Seferihisar'da düzenlenen 1. Atlantis Rallisi'nde mücadele eden Taner Şengezener ve Bora Yılmaz ikilisinin özel etapta hareket halindeyken sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını bildirdi.

TOSFED'den yapılan yazılı açıklamada, 1. Atlantis Rallisi'ne katılan lisanslı sporculardan Taner Şengezener ve Bora Yılmaz ikilisinin yarış sırasında tatsız bir olay yaşadığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Seferihisar-Sığacık'ta yer alan Teos Marina içerisindeki servis alanında diğer ekipler gibi araçlarının bakım ve ikmalleri yapıldıktan sonra Seferihisar-İzmir karayolunda, özel etap etap olarak adlandırılan 'trafiğe kapalı' Gödence etabına doğru transfer etabında hareket halindeyken saat 15.00 sularında, İzmir Valiliği'nden tahsis edilen makam aracı tarafından önü kesilerek durdurulan sporcularımız, arkadan gelen ikinci bir araçtaki kişilerin de dahil olması ile 6-7 kişi tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Baş ve sırt bölgelerine aldıkları darbeler aynı gün Seferihisar Devlet Hastanesi'nden aldıkları darp raporu ile de belgelenmiş olup, aynı gün Urla Jandarma Karakolu'na giderek şikayet başvurusunda bulunan sporcularımız yaşadığı bu talihsiz olay esnasında yarış mahallinde bulunan TOSFED Başkanı Metin Çeker, jandarma ve emniyet yetkilileri ile görüşerek konunun hassasiyetini dile getirmiş, 23 Haziran Pazartesi günü genel sekreterimiz tarafından ilgili makamlara konu ile ilgili gerekli yazılar yazılarak konunun takibine başlanmıştır."
TOSFED olarak olayın kınandığı belirtildiği açıklamada, konunun takipçisi olunacağı kaydedildi.
Kaynak: AA