Menemen'de 'Kentsel Dönüşüm' Tartışıldı

Menemen’de Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Mühendisler Odaları Birliği İzmir Şubesi, İzmir İnşaat Müteahhitleri Derneği, Menemen Belediyesi ve Gediz Üniversitesi Panel Yöneticiliği Koordinatörlüğünde Menemen Ticaret Odası Konferans Salonunda panel düzenledi.

Menemen'de 'Kentsel Dönüşüm' Tartışıldı

Panel’e Gediz Üniversitesi Yrd. Dr. Mert Yücel Yardımcı, TMMOB İzmir Şube Temsilcisi Ayhan Emekli, İzmir İnşaat Müteahhitleri Derneği temsilcisi Musa Akgün, Menemen Belediye Temsilcisi Sevinç Bayar, Menemenli İnşaat Mühendisleri ve Müteahhitler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral “Öncelikle mimar, mühendis ve müteahhit arkadaşlarımızın panelimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün burada panelimize katılan panelistlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gündeminde sürekli yerini koruyan kentsel dönüşüm Türkiye’nin bazı illerinde bakanlık ve belediyeler tarafından başlatıldı. Menemen’de kentsel dönüşüm hakkında yapılması gerekenler nereler kentsel dönüşüm içerisine alınmalı riskler, analizler bu konudaki örnekler gibi konuları konuşmak bilgi alışverişinde bulunmak için bu panel düzenledik” dedi.

“Menemen için bu panel’in verimli olacağı inancındayım. Gerçekten de Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen kentsel dönüşüm konusu hakkında yapacak çok işimiz var. Kentsel dönüşüm gerçekten zor ve zahmetli bir iş. Vatandaşımızın mağdur olmaması gerekiyor. Çevreye zarar verilmemesi sit alanlarının korunması gibi birçok konu var. Menemen’ de kentsel dönüşümde en bel kemiği yapılar mimarlarımız, mühendislerimiz, Müteahhitlerimizdir. Menemen’i kentsel dönüşüm anlamında bizim mimarlarımızın bizim mühendislerimizin, müteahhitlerimizin yapması doğru olacaktır. Menemen’’i bizim mimarlarımız, mühendislerimiz, müteahhitlerimiz tanımaktadır. Bu anlamda hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu konuda herkese başarılar diliyorum” dedi.

Panele katılan davetliler ve panelistler arasında fikir ve bilgi alışverişinin de bulunuldu.
Kaynak: İHA