Limyra Antik Kentine Turist Akını

Antalya’nın Finike ilçe sınırları içinde Sahilkent Mahallesi’ndeki kaya mezarları ve antik kent, bölgeye gelen turistlerin uğrak yeri oluyor.

Limyra Antik Kentine Turist Akını

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “Tur otobüsleri her gün Limyra antik mezarlarını ve antik tiyatroyu ziyaret etmek isteyen turistleri getiriyor” dedi.

Vatandaşlardan sit alanına sera atıkları ve molozları dökmemelerini isteyen Başkan Sarıoğlu, “Biz ne kadar temizliğine dikkat etsek bile, bazı duyarsız vatandaşlar maalesef bunu yapıyor” diye konuştu.

Kaya mezarlarının ve antik tiyatronun bulunduğu bölgede tur otobüsleri için park alanı ve Kumluca istikametinden gelen araçlar için bölgeye Limyra’yı gösteren turistik tabelanın konulması için yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Başkan Sarıoğlu, “Hasyurt yolunu en kısa zamanda daha iyi kullanılır hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda, antik kentin bulunduğu yerde turistlere ikram etmek için küçük büfeler oluşturmayı düşünüyoruz. Finike portakalımızı burada da tanıtmak istiyoruz. Her gelen turistin ülke ekonomisine katkı anlamını taşıdığını unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA