İsviçre'den vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin çağrısı!

İsviçre Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bir bildiri ile bu yıl tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen vatandaşlarını uyardı.

İsviçre'den vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin çağrısı!
Bakanlık, bildirisinde Türkiye'de bombaların patladığı hatta bu patlamaların turizm merkezlerinde de görüldüğü ve buraların etkilendiğini yazdı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bir bildiri ile bu yıl tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen vatandaşlarını uyardı. Bakanlık, bildirisinde Türkiye'de bombaların patladığı hatta bu patlamaların turizm merkezlerinde de görüldüğü ve buraların etkilendiğini yazdı. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Genel olarak Türkiye siyasi açıdan istikrarlı olarak tarif edilebilir. Büyük şehirlerde ise gösteriler ve ayaklanmalar olabilir. Ülkede genellikle grevler ilan edilmekte. Güvenliğiniz için her türlü büyük kalabalıklar ve gösterilerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca polislerin talimatlarını dinleyip tur operatörleriniz ile irtibatta kalın. İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde bombalamalar oldu ve bu yüzden ölümler ve yaralanmalar meydana geldi. Ayrıca turizm merkezleri de bu saldırılardan etkilendi. 2013 yılı başından beri Kürt sorunu ile ilgili bir barış süreci başlatıldı, bu nedenle barış sürecine karşı olanlar veya Suriye'de iç savaşın devam etmesi nedeni ile tekrar saldırılar olabilir. Genellikle temkinli ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz, öte yandan terör ve adam kaçırma olaylarının da devam ettiğini bildiririz"

Bu arada İsviçre'de turizm ile uğraşan acenteler ve tur operatörleri bu açıklamayı fazla abartılı bulduklarını ve bu davranışı üzüntü ile karşıladıklarını bildirdiler.