İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Olimpiyat Parkında

Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi zihinsel engelli öğrenciler, Olimpiyat Parkında gerçekleştirilen yılsonu geleneksel piknik programıyla gönüllerince eğlendi.

İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Olimpiyat Parkında

Düzenlenen etkinliğe Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş, İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Volkan Özdemir ve zihinsel engelli öğrenciler katıldı.

13 yaş üzeri 50 zihinsel engelli bayana rehabilitasyon hizmeti sunduklarını ifade eden İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Volkan Özdemir, düzenlenen etkinliklerle engellileri sosyal hayata entegre ettiklerini söyledi.

Özdemir ayrıca her türlü konuda kendilerine yardımcı olan ve etkinliklerde yalnız bırakmayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurettin Ulaş ise yaptığı açıklamada, İsmil Bakım Merkezinin bayan engellilere hizmet eden bir kuruluş olduğunu söyledi.

Piknik programını Olimpiyat Parkında gerçekleştirmenin kendileri için önemine değinen Ulaş, parkın düzenli ve güvenlikli olması engelli öğrencilerin gözetim ve bakımı açısından tercih edildiğini vurguladı. Nurettin Ulaş ayrıca yaz aylarında düzenlenen bu tür etkinliklerin engelli öğrencileri psikolojik olarak rahatlattığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA