Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ramazanda, iftar sofralarında lüks ve israftan kaçınılması, yoksulların hatırlanması ve yardımlaşma duygusunun ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

Lekesiz, kurumlara gönderdiği yazıda, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en üst seviyede yaşandığı zaman dilimlerinden birisinin Ramazan ayı olduğunu belirtti.

Ramazan ayında, iftar sofralarında lüks ve israftan kaçınılması, yoksulların hatırlanması ve yardımlaşma duygusunun ön planda tutulmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Lekesiz, yazısında şunlara yer verdi:
"Kamu kurum ve kuruluşlarımızla sivil toplum örgütlerinin karşılıklı olarak iftar daveti tertip etmelerinin ve gösterişli iftar programlarıyla, statü esasına dayalı davetler düzenlenmesinin kamu vicdanında rahatsızlık yaratabilir. Bu nedenle son beş yıldır uygulandığı gibi resmi kurum ve kuruluşlarımızın iftar daveti düzenlemek istemeleri halinde, ilçelerimizde kaymakamlıklarımızın koordinesinde resmi kurumlar adına tek bir iftar programı düzenlenmesi, sivil toplum kuruluşlarımızın iftar daveti düzenlemek istemeleri halinde ise Sanayi ve Ticaret Odaları'nın diğer oda, sivil toplum kuruluşlarını koordine ederek tek bir iftar programı tertip etmelerinin daha uygun olacaktır."
Lekesiz, Hatay'da yaşayan tüm vatandaşların ramazanı sağlık ve huzur içinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

- Vali Lekesiz'e plaket
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e, esnafa verdiği manevi desteklerden dolayı plaket verdi.
Vali Lekesiz, İskenderun Yelken Kulübü'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'ı bugün olduğundan çok daha güçlü bir noktaya taşıyabilmek için ilin tüm dinamikleriyle devam eden çalışmalarda esnafın da ayrı bir yeri ve önemi olduğunu kaydetti.

Esnafın tüm kesimlerin bel kemiği olduğunu belirten Lekesiz, esnafın toplumsal bütünlüğümüzü, sağlığımızı sürdürebilmemiz için her anlamda sahiplenilmesine, desteklenmesine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat da Vali Lekesiz'in göreve başladığından bu yana manevi anlamda her zaman esnafın yanında olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Fırat, Vali Lekesiz'e plaketini takdim etti.

Kaynak: AA