Burnaz Plajı'nda 300 Kaçak Baraka Gerilimi

Hatay'ın Erzin ilçesi sınırlarında bulunan Burnaz Plajı'nda kıyı kenar çizgisi içerisine kaçak yapılan 300 barakanın yıkımı, sahiplerinin bayraklı eylemi üzerine 15 gün süre verilerek durduruldu.

Burnaz Plajı'nda 300 Kaçak Baraka Gerilimi

Hatay Valiliği tarafından alınan bir kararla tatlı suyun üst kısmında bulunan yaklaşık 300 adet barakanın yıkımına karar verildi.

İlçe Kaymakamlığı tarafından barakaların yıkılması için Belediye Başkanlığı’na gerekli talimatın iletilmesinden sonra harekete geçen iş makineleri ve yıkım ekibi, köprüyü geçemedi. Yaklaşık 80 civarında baraka sakinleri ellerine aldıkları bayraklarla köprü üzerine eylem yaptılar.
100 kişilik Jandarma ekibi, TOMA ve askeri araçlarla olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Daha sonra ikili görüşmelerin ardından kıyı kenar çizgisi içerisine baraka yapanlar adına 5 kişilik bir heyetin Kaymakam İskender Yönden’le yaptığı görüşmelerin ardından kendilerine 15 gün süre verildi.

Alınan sürenin ardından yıkım ekibi ve Jandarma olay yerinden ayrıldı.

Kısa bir süre içerisinde hiçbir kurum ve kuruluştan izin almadan 300 baraka yapılan Burnaz Plajı'na ne elektrik ne de su verilmediği gibi çöplerin de çevre sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığı görüldü

Kaynak: İHA