Bilecik'te 'Xıı. Geometri Sempozyumu' Sona Erdi

Bilecik'te, Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen "XII. Geometri Sempozyumu" sona erdi.

Vali Vekili Süleyman Deniz, sempozyumun sona ermesi nedeniyle Bilecik Valiliği tarafından Söğüt'te düzenlenen yemekte, akademisyenleri ve öğrencileri kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik'te ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek, "Bilecik tarih ve kültür şehridir. Bilecik'in bilim şehri olma yolunda, akademisyenlerin katılımıyla önemli bir mesafe aldığına inanıyorum. Bundan sonra da bu yol açılmıştır, üniversitemiz ve Bilecik'imiz bu yola devam edecektir" dedi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan da sempozyumda matematiğin farkını daha iyi anlama fırsatı bulduklarını bildirdi.
Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise toprakların, gerek Türk gerekse İslam tarihi açısından son derece önemli topraklar olduğunu belirterek, Türk tarihinde dönüm noktalarının bulunduğunu, Söğüt'ün de tarihin dönüm noktalarından bir yer olduğunu ifade etti.

Şeyh Edebali Üniversitesi Matematik Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu da sempozyumda uyum içerisinde güzel çalışmaların sergilendiğine değindi.
Yemeğe, Söğüt Kaymakam Vekili Adem Kaya, Söğüt Meslek Yüksekokulu Müdürü Taner Bilgin ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA