Bilecik’te 12’nci Geometri Sempozyumu Sona Erdi

Bilecik'te, Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen "12’nci Geometri Sempozyumu" sona erdi.

Bilecik’te 12’nci Geometri Sempozyumu Sona Erdi

Vali Vekili Süleyman Deniz, sempozyumun sona ermesi nedeniyle Bilecik Valiliği tarafından Söğüt'te düzenlenen yemekte, akademisyenleri ve öğrencileri kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik'te ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Deniz, "Bilecik tarih ve kültür şehridir. Bilecik'in bilim şehri olma yolunda, akademisyenlerin katılımıyla önemli bir mesafe aldığına inanıyorum. Bundan sonra da bu yol açılmıştır, üniversitemiz ve Bilecik'imiz bu yola devam edecektir" dedi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da katılımcıların kutsal toprakları ihmal etmemelerini ve gönül elçileri olmaları temennisinde bulunarak, "Bu birlik ve beraberliğiniz bizi size gıpta ile yaklaştırıyor. Sempozyumda matematiğin farkını daha iyi anlama fırsatı buldum. Hayatın matematiksiz olamayacağını öğrendim, ama hayat sadece matematikten ibaret değil. Sizleri tebrik ediyorum ve kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise, bu toprakların, gerek Türk gerekse İslam tarihi açısından son derece önemli topraklar olduğunu belirterek, Türk tarihinde dönüm noktalarının bulunduğunu, Söğüt'ün de tarihin dönüm noktalarından bir yer olduğunu ifade etti.

Şeyh Edebali Üniversitesi Matematik Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu da sempozyumda uyum içerisinde güzel çalışmaların sergilendiğini ve 13’üncü Geometri Sempozyumunun Yıldız Teknik Üniversitesinde yapılacağını bildirdi. Hacısalihoğlu, sempozyumda üniversitelerde bilimsel çalışmaları ile geometri dünyasına katkılar sağlayan bilim insanlarını bir araya getirerek, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak sağlamak istediklerini söyledi.

Yemeğe, Söğüt Kaymakam Vekili Adem Kaya, Söğüt MYO Müdürü Taner Bilgin ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA