Batman'da Ramazan Ayına Hazırlık

Batman'da ramazan ayı hazırlıkları devam ediyor.

Batman İl Müftü Vekili Abdurrahim İnanç, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli programlar hazırladıklarını belirterek, ramazan ayı boyunca her camide öğlen ve ikindi vakitlerinde mukabele yapılacağı, Müftülük vaizleri tarafından tüm camilerde vaaz programları düzenleyeceklerini söyledi.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, ramazan ayı boyunca hasta muayenesini gece de yapacak.
Batman esnafı da yaptığı hazırlıkla onbir ayın sultanına hazır. Ramazan ayına özel İran, Habeş, Kudüs, Tunus ve Medine olmak üzere 5 çeşit hurma ile müşterilerinin karşısına çıktıklarını belirten esnaf İrfan Turan da hurma fiyatlarının 15 ile 35 lira arasında değiştiğini belirtti.

Tulumba ve halka tatlısı ile iftar vakitlerinde müşterilerine hizmet vereceklerini anlatan esnaf Aziz Kılıç ise ramazana özel tatlıların kilogramını 6 liradan satacaklarını bildirdi.
Fırıncılık yapan Şerafettin Yüce de 350 gram pideyi 1 liradan satacaklarını, 8 yıldır sürdürdükleri ücretsiz ekmek dağıtma geleneğine bu yıl da devam edeceklerini aktardı.
Geçen yıl ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere 50 bin ekmek dağıttıklarını dile getiren Yüce, "Batman'da her geçen gün Suriye ve Afgan mülteci sayısında artış var. Bundan dolayı bu yıl 100 bin ekmek dağıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: AA