Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu, Mezuniyet Töreninde Coşturdu

Türkiye'nin doğusundan batısına kadar birbirinden özgü halk oyunlarını sergileyen 'Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu' ekibi, Büyükçekmece’deki mezuniyet töreninde hem coştu hem coşturdu.


Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Altın Köprü Halk Dansları'nın mezuniyet gösterisi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirildi.

Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birbirinden özgü halk oyunlarının sergilendiği mezuniyet gecesine Büyükçekmece Belediyesi Başkanvekili Hayrettin Altunok, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşit Oral ve Bayram Ali Ünel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Karagözoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Altın Köprü Halk Dansları Topluluğu, Türkiye’deki halk oyunlarını sahneye yansıttı. Mardin, Diyarbakır, Muğla, Fethiye Trabzon gibi yörelere ait dansların sergilendiği gecede ekip oynadıkları halk oyunlarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Danslara karşı yerinde duramayan izleyicilerde dans topluluğuna ara sıra eşlik etti.

Gösterilerden çok etkilendiğini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok, “Altın Köprü Dans Yarışması’nı hep birlikte izledik, Anadolu'nun her bölgesinden esintileri zevkle izledik ve izlerken mutlu olduk. Eğitimciler başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarını halk akademisine gönderen velilere de teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon yöresi halk dansları eğitmeni Samet Kölemen “Akademimizde yaklaşık 200 kişiye eğitim veriliyor. Öğrencilerimiz 5 ile 65 yaş ortalamasında. Burada aile sıcaklığında bir şeyleri öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

3 yıldır halk akademisinde eğitim gördüğünü söyleyen Görkem Akgün (12), akademi sayesinde birçok yörenin halk oyununu öğrendiğini söyledi.

Törenin ardından bütün halk oyunu ekibi sahneye çıkıp hep birlikte halay çekti.
Kaynak: İHA