Sındırgı Belediyesi Kırsal Mahallelerde Çalışıyor

Sındırgı Belediyesi, Balıkesir'in büyükşehir olması ile birlikte hizmet alanına eklenen yeni kırsal mahallelere hizmet götürüyor.

Sındırgı Belediyesi Kırsal Mahallelerde Çalışıyor

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, belediye tarafından kırsal mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde görmek için Hisaralan Mahallesi'ne gitti. Hisaralan'da vatandaşlar tarafından karşılanan Sındırgı Belediye Başkan Ekrem Yavaş'a, Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Özdemir eşlik etti. Belediye Başkanı Yavaş, "Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimiz mahalle statüsünde oldu. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen yasayla birçok uygulama da değişti. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de bir kısım çalışmaları belediyemiz marifetiyle bir kısmı da büyükşehir belediyemizce yapılmaya başlandı. Büyükşehir yasası öncesi tüm köyleri tek tek gezip, köylerin tüm sorunlarını belirledik. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle bir plan dahilinde hayata geçirmeye başladık" dedi.

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Yavaş, "Sındırgı’ya mahalle olarak bağlanan 3 belde ve 64 köye üzerimize düşen hizmeti götürme sorumluluğunu yüklenerek Sındırgı Belediyesi olarak merkezde yaptığımız kent estetiğini ve görselliğini güçlendirme çalışmalarına ilave olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de bu çalışmalara devam ediyoruz. Bizlerin belediye olarak görevi öncelikle Sındırgı’ya sahip çıkmak ve Sındırgı’da yaşayan tüm insanlara hizmet götürmektir. Bu sebeple ilçemizin her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşanabilir bir Sındırgı için çalışıyoruz. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız peyderpey devam ediyor. Bu çalışmalarımız belli bir bütçe ve plan dahilinde devam edecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yavaş, gittiği Hisaralan mahallesinde 7'den 70'e herkesle yakından ilgilendi. Samimi bir ortamda geçen görüşmelerde çocuklarla da sohbet eden Yavaş çocukların isteklerini dinledi.
Kaynak: İHA