Dışişleri'nden sert suikast açıklaması

Dışişleri Bakanlığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyesi Kafili'nin ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri'nden sert suikast açıklaması
Kerkük'te bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili'nin ölümüyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun Irak Türkmen Cephesi başkanıyla görüşerek taziyelerini sunduğu belirtilirken, "Tüm Irak makamlarından, Türkmen kardeşlerimizin ve onların siyasi temsilcilerinin güvenliğinin sağlanması, katillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için artık ciddi şekilde çaba sarf etmelerini beklemekteyiz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili’nin bugün (24 Haziran) Kerkük’teki evinin yakınlarında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Söz konusu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Adı geçene Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Sayın Bakanımız da Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’yi telefonla arayarak taziyelerini sunmuştur.

ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca da diğer bazı Türkmen soydaşlarımızla birlikte tam bir yıl önce Tuzhurmatu’da gerçekleşen bir intihar saldırısında katledilmişlerdi.

Irak’ta güvenlik durumunun son yıllarda giderek kötüleştiğinin, özellikle 6 Haziran tarihinde Musul’a yapılan saldırıdan sonra durumun daha da vahim bir hal aldığını, şiddet olaylarından Irak halkını oluşturan tüm unsurların etkilendiğini görmekteyiz. Ancak, bu ülkede gerçekleştirilen terör saldırılarında çok sayıda Türkmen soydaşımızın yanısıra, bu toplumun öndegelen isimlerinin de özellikle hedef alınması ve şimdiye kadar faillerinin yakalanamamış olması dikkat çekicidir. Diğer taraftan, Irak’ta son dönemde başlayan çatışmalar sonucu çok sayıda soydaşımızın göç etmek zorunda kalması da endişeyle izlenmektedir.

Ülkemiz, Irak’ta barış ve istikrarın tesisi ile Türkmen toplumu dahil olmak üzere bu ülkedeki tüm kesimlerin huzur ve refahının temini için üzerine düşeni yapmaya hazırdır.

Soydaşlarımızın yaşadığı bölgelerdeki yetkililer dahil olmak üzere tüm Irak makamlarından, Irak içinde barış içinde yaşamaktan başka bir hedef gütmeyen, Irak’ın kurucu unsuru ve sadık vatandaşları olan Türkmen kardeşlerimizin ve onların siyasi temsilcilerinin güvenliğinin sağlanması, katillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için artık ciddi şekilde çaba sarf etmelerini beklemekteyiz."