Bolu İl Sağlık Müdüründen Uyuşturucu Açıklaması

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, ‘26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ile Mücadele Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu.


Uyuşturucu kullanımının toplumsal bir problem olduğunu söyleyen Mahmut Arık, “Uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı, ortaya çıkardığı sonuçlar sebebiyle, öncelikle kullanan kişiler ve onların yakın çevresi olmak üzere toplumun tamamını etkileyen çok önemli bir sağlık sorunu ve toplumsal problemdir. Ülkemizde Avrupa ülkelerine kıyasla madde bağımlılığına ilişkin oranlar çok aşağılarda olmakla birlikte, uyuşturucu kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef artmaktadır. Dolayısıyla gençlerimizi madde bağımlılığına karşı korumada tüm kurumlarımıza, medyaya, okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve tabii ki ailelerimize çok önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Bütün kurumların uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynaması gerektiğini söyleyen Dr. Mahmut Arık, “Etkin yasal önlemlerin ve kamu kurumlarının mücadelesinin yanı sıra uyuşturucu ile mücadelede sivil kuruluşların ve ailelerin eşgüdüm içinde ve yüksek bilinçle hareket etmesi lazımdır. Toplumun sağlığından, can ve mal emniyetinden sorumlu olan bütün kurumlar bu mücadelede etkin rol almalıdır. Zira genç insan yolun başındadır. Dolayısıyla bu tehlikelere karşı mutlaka korunmalıdır. Çünkü uyuşturucuya merakla başlanır ama ölümle sonuçlanır. 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ile Mücadele Günü’nün; bu alanda yapılan mücadele çalışmalarının başarılı olmasına ve bilhassa gençlerimizden başlayarak tüm toplumumuzun ve dünyanın bu konuda daha bilinçli olmasına vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA