'Uçmayı''Bedavaya Öğretiyorlar

Eskişehir'in İnönü ilçesinde faaliyet gösteren THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde, üzerinde hiçbir güç kaynağı olmadan uçabilen sabit kanatlı hava taşıtı olan planör ile her yıl ücretsiz verilen kurslara katılan yüzlerce kişi, uçmanın zevkine varıyor.

Planör Uçuş Eğitim Okulu Müdürü Ersel Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin THK şubeleri tarafından planlanan öğrencilere ücretsiz olarak verildiğini belirterek, 16 yaşından gün almış, tam teşekküllü bir hastaneden "uçuş ve atlayışa elverişlidir" raporuna sahip herkesin kursa katılabileceğini kaydetti.

Kursların 16 metre kanat açıklığı ve 8 metre gövde uzunluğuna sahip 7 eğitim planörüyle verildiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:
"Şu anda 56 öğrencimiz var. Kamptaki öğrencilerin tüm masraflarını karşılıyoruz. 3 haftalık programda 2 saat 20 dakikayı kapsayan 7 sortiyle temel pilotaj eğitimi veriyoruz. Bir hava aracında bulunan kumandaların kontrolüyle, basit tesirler, kumandaların devam tesirleri, düz uçuş ve dönüşleri uygulamalı olarak gösteriyoruz. Antrenman yapma fırsatı veriyoruz. Eğitimi tamamlayanlar planör uçuş eğitim belgesi alıyor."
-"Uçmak bambaşka bir duygu"
İstanbul'dan kursiyerlerden Neslihan Çiçek ise havacılık merakının kendisini İnönü'ye getirdiğini bildirdi.
Kahvaltının ardından hangardan planörleri indirdiklerini anlatan Çiçek, "Babam 35 yıl önce buraya paraşüt kursuna geldi. Geçen yıl babam, bana buraya gelmemi teklif etti. Okullar tatile girer girmez hemen hatırlattım ve geldim. Uçmaya seven ve havacılığa ilgi duyan herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

İlknur Albayrak da planör eğitim kursuna katılmak için Ankara'dan Eskişehir'e geldiğini dile getirdi.
Daha önce paraşüt kursu aldığına değinen Albayrak, "Kurslara çoğunlukla erkekler geliyor ancak kızların da sayısının artması gerekiyor. Herkesin burada olmasını istiyorum. Uçmak bambaşka bir duygu" diye konuştu.

Kaynak: AA