Karatay’da Ramazan Öncesi Denetimler Yoğunlaştı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi denetimlerini yoğunlaştırdı.


Ramazan ayına sayılı günler kala Karatay Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri ramazan pidelerinin üretildiği fırınlarla gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde denetimlerini sıkılaştırdı.

Yapılan denetimlerin Ramazan ayı boyunca daha titiz bir şekilde yapılacağının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Belediye Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde ağırlıklı olarak, hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği konusunda incelemeler yapıldığını kaydeden Hançerli, gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelere de uyarılarda bulunulduğunu dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, özellikle Ramazan ayı boyunca titiz bir şekilde sürdürülecek olan denetimlerle, vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde alış veriş yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, kurallara uymayan iş yeri sahipleri hakkında da yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA