Arkeolojik Kazılar Başlamadı

Kültür turizminin en önemli ayaklarından birisi olan ören yerlerindeki kazı çalışmalarının ödenek aktarımındaki prosedürün uzaması nedeniyle başlamadığı öğrenildi.

Arkeolojik Kazılar Başlamadı

Ödenek sıkıntısının bulunmadığı açıklanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce İl Özel İdare Müdürlüğü’ne aktarılan ödeneklerin Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından ödenek aktarmadaki sürecin uzadığı öğrenildi.

Muğla’da önemli arkeolojik kazı alanları arasında yer alan Milas Labranda ve İassos, Datça Knidos, Dalyan Kaunos, Milas Beçin,Yatağan Stratonikeia Yatağan Lagina, Fethiye Letoon ve Bodrum Pedasa gibi ören yerlerinde hala kazı çalışmaları başlamadı. Ödenek aktarımının 1 Temmuz tarihine kadar tamamlanması beklenirken, kazı çalışmalarına yöredeki otel ve turistik işletmelerin de sponsor olarak yer alması istendi. Kazı başkanları, kültür turizminin yaygınlaştırılması için bakanlığın yanında özel şirket ve firmaların da bu kazılara destek vermesini istediler.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, ödenek sıkıntısının bulunmadığını söylerken, önümüzdeki bir haftalık süreçte kazı çalışmalarının başlamasının beklendiğini açıkladılar.
Kaynak: İHA