WTC World Trade Council Başkanı Ümit Kaya'ya Büyük Onur

ZEREV Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Umut, vakfın 20. yılında "Onursal Başkanlık" sıfatını WTC World Trade Council Başkanlığını da yürüten işadamı Ümit Kaya'ya uygun gördüklerini açıkladı.

WTC World Trade Council Başkanı Ümit Kaya'ya Büyük Onur
Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı (ZEREV) Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Umut, vakfın 20. yılında "Onursal Başkanlık" sıfatını engelli aileleriyle birlikte WTC World Trade Council Başkanlığını da yürüten işadamı Ümit Kaya'ya uygun gördüklerini açıkladı.

Şeref Umut; Ümit Kaya'nın bugüne değin yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle engellillerin yanında olduğunu ve bundan sonra da birlikte olmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek Resmi "Onursal Başkanlık" mektubunu işadamı Ümit Kaya'ya iletti.

İşadamı Ümit Kaya ise yaptığı açıklamada;"ZEREV Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı tarafından "Onursal Başkan"lığa layık görülmem sebebiyle çok mutlu oldum. ZEREV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şeref Umut Bey'e, Vakfın değerli yöneticilerine ve mütevelli heyetine, engelli kardeşlerimiz ve ailelerine bana bu ulvi sıfatı uygun gördükleri için müteşekkirim. Allah'ın izniyle gücümüz yettiğince engelli kardeşlerimizin hep yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

ZEREV Vakfı 04.05.1994 tarihinde eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlere özel eğitim ile rehabilitasyon imkanı sağlayarak bireysel kapasitelerini en üst seviyeye ulaştırmayı ve onlara toplum içinde fonksiyonellik kazandırmayı amaçlayarak kurulan bir vakıf. Zihinsel engelli kişilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişimlerden pay almalarını sağlamak, toplumsal üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, bakım ve korumaya ihtiyacı olan engellilerin özel ihtiyaçlarını karşılayarak yaşam kalitelerini yükseltmek ZEREV Vakfı’ nın esas aldığı ilkelerden.

Bugüne kadar bir çok proje geliştiren Zerev Vakfı, Akademi Z okulunu hayata geçirmek üzere, zihinsel engelli kişileri ve eğitim almak isteyen herkesi Akademi Z çatısı altında toplayarak, onlara alanında uzman olan eğitmenlerden oluşan seçkin kadrosu ile eğitim alabilme imkanı sunuyor. Zihinsel engelli kişiler eğitim alıp kendilerini geliştirmenin yanı sıra diğer kişilerle sosyalleşerek iyi zaman geçirebiliyor.

Akademi Z,Mayıs ayında başlayacak olan kursları ile hizmete girecek. Yaz okulu ile devam edecek akademide tiyatro bölümünü Engin ALKAN, güzel konuşma ve diksiyon bölümünü Serap Ezgü gibi değerli isimler yönetecek.Okulumuzda Sevinç Erbulak, Şebnem Bozoklu, Mustafa Yolaşan gibi birçok değerli isimler, bizimle engelli çocuklara eğitim vermek için bize bu projede destek vermektedirler

ZEREV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Umut konu ile ilgili yaptığı açıklamada Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan engelli vatandaşların o şehrin olanaklarını rahatça kullanabilme oranına bağlıdır. Vakıf olarak engelli bir kişinin sosyalleşebilmesini sağlamak, sinema, tiyatro, montaj, dublaj, resim, müzik, dans, spor gibi ilgilenmek isteği bir alana yönelmesine destek olarak o alanda eğitim alabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Akademi Z için çok heyecanlıyız ve tüm olanaklarımızı kullanarak hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız dedi.

4857 Sayılı İş Kanunu’nun 30.’Uncu maddesi ve 5378 sayılı Özürlüler Kanunu’nda yer alan hüküm doğrultusunda 50 kişi ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinin özürlü çalıştırma zorunluluğu var. ZEREV Vakfı verdiği eğitimler ile her şeyden önce özürlü vatandaşların yapabileceklerinin farkındalığını kazandırıyor ve becerilerini geliştirme, sosyalleşebilme, iletişim ve ilişkilerini geliştirebilme imkanı sunuyor. Bireyin kendini geliştirmesine yardımcı olarak iş sahibi olabilmesine destek oluyor.