Sultangazi Ramazan’a Hazır

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayına az bir süre kala hazırlıklarını tamamladı.

Sultangazi Ramazan’a Hazır
İlçede yaşayan vatandaşlar sokak iftarlarında bir araya gelirken, çeşitli kültürel etkinliklerle de Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu yaşayacak.
Ramazan’a sayılı günler kala Sultangazi Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin adresi bu yıl da Atatürk Bulvarı oldu. Bin metrekarelik yarı kapalı alana kurulan iftar çadırında günde 2 bin 500 kişi orucunu açacak. Bu alan iftar sonrasında ise kültür etkinliklerine evsahipliği yapacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofralarında ise mahalle sakinleri oruçlarını birlikte açacak.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan alanda yapılacak. Bin metrekarelik yarı kapalı alana kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın manevi iklimini tüm Sultangazililere yaşatacak. Her gün farklı bir hayırsever vatandaşın verdiği iftar sofrasında günde 2 bin 500 kişi orucunu açacak.

SOKAK İFTARLARI
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarları bu Ramazan'da da devam ediyor. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofralarında mahalle sakinleri oruçlarını birlikte açacak.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ
Sultangazi Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna yakışır etkinlikleri Sultangazililerle buluşturmaya devam edecek. Ramazan Etkinlik Alanı’nda kurulan Kültür Çadırı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Kültür etkinlikler kapsamında ülkenin sevilen isimleri de Sultangazi’de sahne alacak.

ÇORBA VE LİMONATA ÇEŞMELERİ
2010 yılından itibaren hizmet veren çorba çeşmeleri, Sultangazi’nin vazgeçilmez sembolü haline geldi. Bu yıl da ilçenin 8 ayrı noktasında hizmet veren çorba çeşmelerinden her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su dağıtılacak. İftar vaktine kadar çorba çeşmesi olarak hizmet veren çeşmeler teravih namazı sonrasında ise limonata çeşmesi olarak düzenleniyor. Camilerde teravih namazı sonrası periyodik olarak limonata dağıtımı yapılacak.

KİTAP FUARI
Ramazan ayı boyunca Sultançiftliği Merkez Cami önünde yer alan meydan, kitap fuarı olarak düzenlendi.

8 yayın evininin yer aldığı fuarda; dini eserlerinin yanı sıra klasik eserler ile yakın cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan kitaplar görücüye çıktı. Ayrıca yazarların katıldığı imza günleri ve söyleşi programları da düzenlenecek.

SATIŞ STANDLARI
Ramazan Etkinlik Alanı'nda satış stantları da kurulacak. Bu stantlarda başta el sanatları ve yöresel tatlar olmak üzere çeşitli ürünlerin satışı yapılacak. Yine bu stantlarda çeşitli sivil toplum kuruluşları, tanıtımları ve çalışmalarını sunacağı stantlar yer alacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI
Ramazan ayında da Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. 8 bin aileye gıda yardımları, Ramazan ayı boyunca artarak sürdürülecek.
Kaynak: İHA