Lösev Soma'da Yaraları Sardı

Gıdadan kıyafete, eşyadan oyuncağa pek çok yardımı il il, ilçe ilçe gezerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran LÖSEV İyilikler TIR'ı bu defa maden faciası sonucu 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma ilçesinde konuşlandı.

Lösev Soma'da Yaraları Sardı

Soma bölgesinde ailelerin davet edildiği etkinlik sonrası, vatandaşlar dilediklerince alışveriş yapıp, akşam evlerine elleri kolları dolu dolu giderek, bereketli Ramazan ayına mutlu başladı.

Soma Kaymakamlığı bahçesinde konuşlanan LÖSEV TIR'ına çocuklar da ilgi gösterdi. Diledikleri oyuncağı alan çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

LÖSEV İzmir Ofisi'nde Sosyal Hizmetler departmanında çalışan Nursen Çakmakcıoğulları, LÖSEV olarak 15 yıldır çocuklara hizmet verdiklerini belirterek, "LÖSEV İyilikler TIR'ımız il il, şehir şehir dolaşarak çocuklarımıza yardımlarımızı iletiyoruz. Bugün de Soma'ya geldik. Maalesef burada yaşanan facia dolayısıyla ailelerimize hem başsağlığı dilemek hem de onların ihtiyaçlarını sormak istedik. Bu vesileyle inşallah böyle bir facia daha yaşanmaz. Biz hep ailelerimizle iyi günlerde bir araya geliriz. Bugün de Soma'ya yaşayan lösemili çocuklarımız ve ailelerimiz ile bir aradayız. Çocuklarımızı elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışıyoruz. İyilikler TIR'ımıza ailelerimizi davet ettik. Ailelerimiz kuru gıda, oyuncak, kıyafet ayakkabı ve tekstil ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını ücretsiz olarak temin ediyorlar. Ailelerimiz ile de bir sohbet etmiş olacağız. sonrasında da ayrılarak dolaşmaya devam edeceğiz. Yarın Kütahya Simav'da olacağız. Sonra ise Kütahya merkezdeki ailelerimizle buluşacağız. Daha sonra tekrar Marmara Bölgesi'ne geçeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA