Kadınların Yeni Yargı Paketi Tepkisi

Eskişehir’de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, yeni yargı paketinin bu hafta Mecliste kabul edilmesi üzerine paketi veto etmek için protesto gösterisi yaptı.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, yeni çıkan yasayı protesto etmek için İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan alışveriş merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 20 kişilik grup, sloganlar atarak Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Bahar Özkan, kadın katillerine iyi hal indirimi ve tahrik indirimi verilmesini eleştirerek, kadınların yeni yargı paketinden hakkı olanı almaları için mücadele etmeleri gerektiğini savundu.

Özkan, Mecliste kabul edilen bu yeni yargı paketinin kadın cinayetlerinin artmasına neden olacağını öne sürerek, şöyle konuştu:
“Mecliste onaylanan bu yargı paketi kadınların onayından geçmiyor. Cumhurbaşkanının da yargı paketini onaylamaması gerekmektedir. Onay vermesi durumunda biz bu paketin geçmemesi için Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz, mücadeleyi sürdüreceğiz.”
Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA