Hac ve Umreye Gideceklere Uyarı

Alaplı Toplum Sağlı Merkezi tarafından hac ve umreye gidecek vatandaşlara ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Yalçın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde ya da toplantı salonlarında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.


MERS-CoV'un şiddetli solunum yolu hastalığına neden olabilen ve 2012 yılının eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıktığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Dünya üzerinde 2014 yılı itibarıyla, hastalanmış 424 kişi tespit edilmiş olup bu hastalardan 131'i hayatını kaybetmiştir. Özellikle şeker, kronik akciğer, böbrek yetmezliği ve bağışıklık sistem yetmezliği hastalarında bu virüs, daha şiddetli hastalık yapabilmektedir. Hastaların yüzde 80'i Suudi Arabistan'da tespit edilmiştir. Ülkemizde hac ve umre vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a seyahat eden çok sayıda vatandaşımızın bulunması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmaktadır. Özellikle el yıkamak en etkili yol. Maske kullanmak ve insanlarla fazla temas etmemek gerekiyor."
Kaynak: AA