Türk Deniz Havacılığı'nın 100| Yılı

Türk Deniz Havacılığı'nın 100| yılı dolayısıyla düzenlenen halk gününde Deniz Hava Komutanlığının envanterindeki uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı.

Kartepe ilçesinde bulunan pistteki uçak ve helikopterlerle gelişmiş silah sistemlerini inceleyen vatandaşlar, hava araçlarının gösteri uçuşunu izledi.
Etkinliğe katılan Galatasaray eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komutanlara teşekkür ederek, 100| yılın hem ülkeye hem de deniz havacılarına hayırlı olmasını diledi.
Etkinliğin yapılacağı alana sabah saatlerinde geldiğini ve komutanlarla kahvaltı yaptığını ifade eden Albayrak, daha sonra uçak ve helikopterleri incelediğini söyledi.

Albayrak, kendisinin iyi bir jandarma olduğunu kaydederek, "Allahım her zaman gökyüzünde, karada ve denizde en ufak bir şeye mahal vermesin. Tarihimiz hep başarılarla dolu, bundan sonra da böyle devam edecektir. Envanterdeki uçak ve helikopterleri gezerken çok duygulandım. Hakikaten Türk Silahları Kuvvetlerinin bu kadar donanımlı helikopter ve uçaklara sahip olmasından gurur duydum. Müthiş cihazlar, çok modernler... Hem havada hem de denizde müthiş işler yapabilen helikopterler ve uçaklarımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA