Düşük Voltaja Kızdı, Kendi Elektriğini Üretti

Havza'da, yüksek gelen elektrik faturası ve düşük voltaja sinirlenen 55 yaşındaki Feridun Demirtaş, evinin üzerine kurduğu rüzgar tribünü ve güneş panelleriyle kendi elektriğini üretiyor.

Boyalıca Mahallesi'nde yaşayan emekli memur Demirtaş, 6 yıldır rüzgar santralleri için araştırma yaparak evinin elektrik ihtiyacını giderdi.
Evindeki elektrikle ilgili arızaların tamirini yapan Demirtaş, AA muhabirine, uzun süredir evinin elektrik ihtiyacını gidermek için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Yüksek gelen elektrik faturası ve düşük voltaj nedeniyle kendi elektriğini üretme kararı aldığını anlatan Demirtaş, "Önceden hiçbir elektrik eğitimi almadım. Evde ufak tefek elektrik tamirleri ile uğraşmaktaydım. 6 yıldır kendi evimin elektriğini nasıl üreteceğim konusunu tasarlamaktaydım" dedi.

- Geceleri, depolanmış güneş enerjisi kullanıyor
İki yıl önce kar yağışı nedeniyle evine 2 gün elektrik verilmemesi sonucu projesini hayata geçirdiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
"Rüzgar tribünü kurduktan sonra birçok ev aletimi çalıştırdım fakat rüzgar olmadığı zaman elektriksiz kalma ihtimali oldu. Ondan sonra güneş panelleri koymaya karar verdim. Güneş paneli ve rüzgar tribünü çalıştığı zaman evimin elektrik ihtiyacını karşılıyorum."
Gündüz güneş panellerinden topladığı elektriği, rüzgar olmayan gecelerde akülerden kullandığını dile getiren Demirtaş, ayrıca evinin bir bölümünü atölyeye çevirdiğini, evinin aydınlatma sistemiyle ilgili çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA