Av Köpekleri Dereceye Girmek İçin Yarıştı

Karadeniz Av Doğa Federasyonu (KADFED) ile Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Yarışması'na katılan ırklarının en iddialı av köpekleri, dereceye girmek için mücadele etti.

Perşembe ilçesindeki Yason Burnu mevkisinde gerçekleştirilen yarışmaya Trabzon, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun illerinden çeşitli cinslerden çok sayıda av köpeği katıldı.

Yarışmanın yapıldığı meradaki bazı noktalara senaryo gereği daha önceden konuşlandırılan bıldırcınları, belirlenen kriterler doğrultusunda bulmaya çalışan av köpeklerinin çabası renkli görüntülere sahne oldu.
Düzenlenen organizasyonla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Federasyon Başkanı Mustafa Helalpara, Karadeniz Bölgesi'nde her geçen yıl artarak devam eden bu tür organizasyonların kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Av köpeklerinin performanslarını sergileme yerinin doğal ortamlar olduğunu ifade eden Helalpara, şunları kaydetti:
"Burada köpeklerimiz farklı alanlardaki becerilerini ortaya koyuyor. Onlar yarışırken bizim de dikkat ettiğimiz hususlar var. Bu hususların başında köpeğin sahibi ile olan uyumu yer alıyor. Bir başka husus ise köpeğin alanda kendi ırkının özelliklerine göre gezmesi. Son dikkat edilen husus ise köpeğin kuşu bulduğunda ferma vermesi. Avcılık deyimiyle köpeğin kuşu bulduğu anda durup kalması. Ne kadar uzun süre kalırsa bizim için o kadar başarılı sayılıyor. Tabi bunların hepsini aynı anda yapan köpekler mükemmel köpekler oluyor. Biz de ona göre kendilerine puan veriyoruz."
Helalpara, yarışmanın amacının ise köpeklerin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.
Yarışmanın sonunda farklı dallarda dereceye giren av köpeklerinin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA