CHP'nin ikna odası

CHP'de, İhsanoğlu'nun 'çatı aday'lığına karşı çıkan muhaliflerin 'itiraz bildiri'sini neden geciktirdiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, vekilleri markaja alıp baskı yaptığı ortaya çıktı.

CHP'nin ikna odası
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığı sonrası bölünen CHP'de bir ilginç uygulama daha. Parti içindeki ulusal ve solcu kanadın İhsanoğlu tepkisinin dillendirilmesinin ardından beklenen bildiri bir türlü yayınlanmamıştı. Geciken bildirinin şifreleri çözülmeye başladı. Akşam'ın haberine göre; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, muhaliflere birebir 'ikna markajı' uyguladığı ortaya çıktı. Çok sayıda genel başkan yardımcısının ikişer-üçer muhaliflerle telefonla veya yüz yüze temasa geçtiği öğrenildi. "Eleştirilerinizin birçoğunu anlıyoruz hatta bazılarına biz de katılıyoruz. Ama bunlar sonucu değiştirmez" diyen iknacıların, 'yapılacak hamlelerin hem partiye hem ülkeye zarar vereceği' tezini işlediği kaydedildi.

DSP: İHSANOĞLU'NA DESTEK YOK

Genel merkez kanadından gelen bu sıkı takip sonrası muhalif kanatta yayınlanması beklenen eleştirel bildirinin yayınlanması gecikme sürecine girdi. Bununla birlikte vekillerin bildiri yayınlayıp yayınlamayacağı konusu, sürecin son günü olan 3 Temmuz'a kadar değerlendirme masasında olacak. Öte yandan DSP, CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeme kararı aldı. Genel Başkan Masum Türker, "Çatı aday olarak önerilen isim, bizimle yapılan görüşmede üzerinde uzlaşılan nitelikleri taşımıyor" dedi.

CHP'de bir yandan muhalifleri 'ikna turları' sürerken Zonguldak'tan toplu istifa haberi geldi. Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebecioğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine tepki olarak 7 yönetim kurulu üyesiyle birlikte görevinden istifa etti.