Türk Deniz Havacılığı'nın 100| Yılı

Türk Deniz Havacılığı'nın 100| yılı dolayısıyla Deniz Hava Komutanlığının envanterindeki uçak ve helikopterler tören geçişi yaptı.

Kartepe ilçesindeki komutanlıkta bulunan pistten havalanan uçak ve helikopterler, tören alanının üzerinden geçiş yaptı.
Katılımcılar, komutanlıkta açılan maket ve resim sergileri ile savunma sanayi alanında çalışan şirketlerin stantlarını gezdi.
Deniz Hava Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, yaptığı konuşmada, Türk havacılığının kurulmasında Türk halkının maddi ve manevi katkısı olduğunu söyledi.

Türk havacılığının önemli komutanlar yetiştirdiğini ifade eden Üstem, 20| yüzyılda etkinliğini arttırmak isteyen ülkelerin gelişmiş deniz hava unsurlarını envantere almaya başladığını kaydetti.

Üstem, Türk Deniz Havacılığı'nın sahip olduğu helikopter ve uçaklarla modern deniz hava kuvveti seviyesine ulaştığını dile getirerek, "Envanterindeki hava vasıtalarının harekat sahasında etkin kullanmak için eğitim sistemini simülatörlerle güçlendirmiş, bakım ve idare yeteneklerini attırmıştır" diye konuştu.

Deniz hava vasıtalarının su üstü unsurlarına göre sürat avantajı, radar, akustik ve elektronik destek sistemleri gibi cihazlarla donanmaların vazgeçilmez unsurları haline geldiğini vurgulayarak, deniz havacılığının Türk Deniz Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA