Tasarladığı Fizik Tedavi Cihazına Destek Bekliyor

Ağrılarından kurtulabilmek için tasarladığı fizik tedavi cihazına patent başvurusu kabul edilen Trabzonlu Seyfullah Yıldız, cihazın insanlığa faydalı olabilmesi için üniversitelerin ve sağlık kuruluşlarının desteğini bekliyor.

1971 yılında gittiği Almanya'da yaklaşık 10 yıl çeşitli işlerde çalıştıktan sonra makine programları hazırlayan bir firmaya teknik eleman olarak giren ve buradan emekli olan Yıldız, yaşadığı diz ve kol ağrılarını geçirmesi için teknik bilgisini kullanarak 11 ayda fizik tedavi cihazı yaptı.
Yıldız, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, cihazın projesini 33 günde çizdiğini ve 10 bin liraya mal ettiğini ifade ederek, "Geçen yıl Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdum ve bir sene süreyle araştırma yapılabilmesi için benden zaman istediler. Bu ay içerisinde bani arayarak Türkiye'de böyle bir cihazın bulunmadığını, yurt dışında da araştırılması gerektiğini söylediler. Cihazın dünyada da benzerinin olmadığını araştırmak için Avusturya üzerinden başvuruda bulundum. Bununla ilgili belgeleri ve ücreti bu ay içerisinde gönderdim. Umarım bu sayede cihazın dünyada tek olduğunu ispatlayarak uluslararası bir patent alacağım" diye konuştu.

-"Alman yetkililer bize başvur dedi"
Sırt, omuz, diz ve bacak ağrılarına yönelik fizik tedavi uygulayan fizik tedavi uzmanlarının cihazı görünce şaşırdığını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti:
"Cihazı kendi üzerimde birkaç seans denedim. İnanın dizimdeki ağrılar bir daha olmadı. Bu cihazı gören bazı uzmanlar ve üniversite yetkilileri de adeta hayran kaldı. Çünkü cihaz bütün fizik tedavi sistemlerini tek bir kalemde sunuyor. Bu cihaza sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca projelerime bakan Alman yetkililer de patent müracaatımı geri almam gerektiğini ve 3 ay içerisinde bana olumlu bir dönüş yapacaklarını söylediler ama ben vatanımı düşündüğüm için bunun Türkiye'de hayata geçirilmesini istiyorum."
Cihazın geliştirilmeye açık olduğunu vurgulayan Yıldız, "Benim bilgi ve birikimlerimle yapabildiğim bu oldu ancak bundan sonrası için eğer bir üniversite ya da sağlık kuruluşu bana destek olursa daha da geliştirilebilir hale gelecektir. Amacım bu cihazdan para kazanmaktan ziyade insanlığa fayda sağlamak" dedi.

-Cihazın çalışma şekli
Yıldız, henüz bir isim koymadığı cihazın çalışma şeklini şöyle anlattı:
"Cam kafes içerisine su ya da hastaya uygun bir ilaç konuluyor. Daha sonra kompresörden gelen hava filtre bölümünde temizleniyor. Hava, alt bölümde rezidans bulunan cam bölmeye ulaşarak buharlaşıyor. Bu bölümde oluşan buhar, vanalar açılarak borular aracılığıyla sırt, omuz, diz ve bacak için hazırladığım, içleri tamamen bakır olan aparatlara ulaşıyor. Deri kaplı mıknatıs ile bakır magnetler bulunan aparatlar, borular aracılığıyla taşınan buharla ısınıyor. Isınan magnetler ve bunların alt bölümlerinden çıkan buharın vücuda ulaşması ile tedavi uygulanıyor."
Yıldız, cihaz üzerindeki magnetlere istenilen akımda elektrik dahi verilebildiğini, cihazın bu sayede vücuttaki kan akışının hızlandırarak kolesterol ve damar tıkanıklığı gibi hastalıklara çözüm olabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA