Manisa’ya Yanık Ünitesi Kurulacak

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Merkez Efendi Devlet Hastanesi içerisine yanık ünitesi kurulacağını söyledi.

Manisa’ya Yanık Ünitesi Kurulacak

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz Manisa'ya kurulacak olan yanık ünitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlenecek toplantıyla kurulacak ünite ile ilgili çalışmaların masaya yatırılacağını belirten Murat Türkyılmaz, "Merkez Efendi Devlet Hastanae’sinde yanık ünitesi kurulma aşamasında. İzinlerimiz aldık. Merkez Efendi Devlet Hastane’sinde 5 yataklı yanık ünitesi kuracağız. Böylece yanık sevkleri azalacak. İzmir bizim bölge merkezimiz. İzmir’de 12 yatak mevcut. Yanık odası, yanık ünitesi, yanık merkezi ile 3 birimden oluşmaktadır. Bizim ilimizde yanık yataklarımız mevcut. Yanık ünitemiz yok. Bunu da inşallah yapacağımız toplantıdan sonra önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız" dedi.

Kurulacak yanık ünitesinin Ege Bölgesi’nde İzmir’den sonra ikinci olduğunun altını çizen Türkyılmaz, geçen seneki yanık vaka sayısının 50 civarında olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:"Aylık 4 ve ya 5 tane yanık vakası ile karşılaşıyoruz. Bunları biz sevk etmek istemiyoruz. İzmir bize çok yakın ve yanık merkezi var ama biz en azından çok ağır olamayan vakaları ilimizde tedavisini yapmak istiyoruz. Çok ağır 3. derece yanıkları İzmir’deki merkezde değerlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili genel cerrahi ve plastik cerrahi uzmanlarımızın ve personelimizin belli bir kurs görmeleri lazım. Bununla ilgili yazışmalarımız da tamamlandı. Yanıklar birinci ikinci ve üçüncü derece olarak ayrılıyor. Birinci derece hafif yanıklar, ikinci derece orta ve üçüncü derece ise ağır yanıklardır. Biz burada ikinci derce yanıklara bakacağız. Sadece üçüncü derece yanık olan hastaları sevk edeceğiz." Türkyılmaz ayrıca Soma’ya 300 yataklı yapılacak bina ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini binanın ise bu yıl sonuna kadar biteceğini belirtti.

Kaynak: İHA