Kurs Geliriyle Engellileri Sevindirdiler

Seydişehir Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği kurslara katılan kadınlar, ürettikleri ürünlerinin geliriyle alınan tekerlekli sandalyeleri Ümit Çocukları Derneğine bağışlayarak engellileri sevindirdi.

Elde edilen gelirle alınan 1 akülü, 3 manüel tekerlekli sandalye dernek binasında düzenlenen törenle teslim edildi.
Törende konuşan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Hülya Göncü, geçen yıl verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, biri akülü olmak üzere toplam 4 tekerlekli sandalye ile engellilere umut olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Göncü, "Geçen yıl söz vermiştik. Bu yılda 1 akülü ve 3 manüel araba aldık. Arkadaşlarımı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonra da daha güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya da engellilerin sıkıntılarını 12 yıldır gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, halk eğitimde kurs gören kadınların engelli dostu olarak kendilerine yardımcı olduğunu vurguladı.
Yalçınkaya, şöyle konuştu:
"Engelli dostu gönüllü bayanlarımız geçen yıl 10 manüel araba bağışlamışlardı. Bu yıl da, bir yıllık çalışmalarının sonunda yaptıkları ürünleri satarak bir akülü ve 3 manüel engelli arabası alıp derneğimize bağışladılar. Bugün akülü arabayı doğuştan engelli hiç yürüyemeyen 37 yaşındaki Ayten Çatlı, kardeşimize bağışlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kardeşimizi de hayata bağlıyoruz. Güle güle kullansın. Gönüllü bayanlarımıza da teşekkür ediyorum."
Engelli Ayten Çatlı ise anne ve babasının vefat etmesi nedeniyle 7 kardeşinin kendisine baktığını söyledi.

Yıllardır dışarı çıkamadığını ve akülü tekerlekli sandalye ile artık sokaklarda gezebileceğini belirten Çatlı, yardımlarından dolayı kursiyer kadınlara teşekkür etti.
Kaynak: AA