Kapari Hastalıklara Karşı Bağışıklık Kazandırıyor

Dr. Ömer Coşkun, Türkiye’de yeni tanınmaya başlanan kapari bitkisinin pek çok hastalığa karşı bağışıklık kazandırdığını söyledi.

Kapari Hastalıklara Karşı Bağışıklık Kazandırıyor

Kaparinin doğal viagra olarak bilindiğini ifade eden Dr. Coşkun,
şöyle konuştu: “Gençleştirici ve cinsel gücü artırıcı etkisi de keşfedilen kapari tomurcukları, Avrupa ve Amerika’da sofraların vazgeçilmez turşuları arasında yer alıyor. Sadece Almanya’da kaparinin 472 çeşit turşusu yapılıyor. İnsanlar kapariyi gıda niyetine tüketirken aynı zamanda, pek çok hastalığa karşı da bağışıklık kazanıyor.”
Coşkun, ayrıca Uluslararası Kanser Enstitüsü’nde yapılan çalışmalarda kaparinin antitümör aktivitesi sağlayan ‘ekstraktin’ hazırlanmasında kullanılan bitkiler arasında yer aldığını kaydetti.

Kaparinin çiçek açmadan önceki küçük tomurcuklarının toplanarak tuzlu suda muhafaza edilebileceğinin altını çizen Dr. Ömer Coşkun, “Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayisinde kullanılan kapari bitkisi, salamura ya da konserve şeklinde tüketilir. Konserve olarak hazırlanan turşu, salata, pizza üstü, balık ve av etleri yanında garnitür olarak yenilmektedir” dedi.

Dr. Coşkun, kaparinin Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yetişse de Karadeniz sahili dışında tüm bölgelerde görülebildiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA