Erzurum’da Soma Şehitleri Hatıra Ormanı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen futbol turnuvasında, ‘atılan her 1 gol için 5 fidan dik’ kampanyası ile 20 takımın katıldığı turnuva sona erdi.

Erzurum’da Soma Şehitleri Hatıra Ormanı
Dumlu Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü fidanlık alanında Soma’da şehit olan 301 işçi adına fidan dikimi yapıldı. Dikilen fidanlarda şehitlerin ismi Erzurum’da yaşatılacak.
Adalet Büro-Sen ve TEMA İl Temsilciliği Futbol Turnuvasında '1 gol için 5 fidan' kampanyası, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geleneksel hale getirildi.

Hâkim, savcı, avukat, personel, infaz koruma memuru ve adliyede görevli polislerden oluşan 20 takım, bir ay boyunca düzenlenen turnuvada 312 gol atıldı. Turnuvaya Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, turnuvaya atılan ‘her gol için 4’er fidanla’ destek verdi.

Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karataş, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ile birlikte TEMA Vakfı öğrencileri, adliye personeli, infaz koruma memurlarının katıldığı fidan dikiminde Manisa’nın Soma İlçesinde yaşamını yitiren 301 maden işçisi anısına yaptırılan ‘Soma Şehitleri Hatıra Ormanı’na 301 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan sahasına ‘Soma Şehitleri Hatıra Ormanı’ ismi verildi.

301 şehit adına Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Cumhuriyet Savcısı İsmail Karataş, Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Metin Yavuz Gültekin, Dumlu Açık Ceza Evi Müdürü Hamza Şenkaya, İdari İşler Müdürü Gencay Edeş ise birer fidan dikti.

‘DİKİLEN HER BİR FİDANDA 301 ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞAYACAK’
Soma’daki maden faciasının toplumda büyük bir üzüntüye sebebiyet verdiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli,’’Turnuvanın başladığı hafta içerisinde Soma’da yaşadığımız ve millet olarak yüreğimizi yakan 301 madencimizin hayatını kaybettiği elim kazayı unutmamız mümkün değil. Kazada hayatının kaybeden şehitlerimizin hatırlarını yaşatabilmek, yakınlarının ve tüm milletimizin acılarını paylaşabilmek adına her bir şehidimiz için bir fidan dikmek ve her bir fidanda 301 şehidimizin ismini vermek suretiyle Soma Şehitleri Hatıra Ormanı’nda isimlerini Erzurum’da yaşatacağız. Bin 199 adet fidanı ise dikilmek üzere Soma’ya gönderdik. Turnuvaya katılıma adına teşekkür ediyor. Bu büyük acının bir daha yaşanmaması adına ülkemizin başı sağ olsun diyorum.’ diye konuştu.

Turnuvada 20 takım arasında yapılan mücadelede birinciliği Ceza Gücü Takımı elde ederken, ikinciliği Cumhuriyet Başsavcılığı, üçüncülüğü ise Denetimli Serbestlik Futbol Takımı kupayı almaya hak kazandı.
Kaynak: İHA