Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Manisa'da

AK Parti Kadın Kolları Genel Bakanı Güldal Akşit, cumhurbaşkanı seçiminin ilk defa halk oyuyla yapılmasının, Türkiye için dönüm noktası olacağını söyledi.

Güldal Akşit, AK Parti Manisa İl Başkanlığını ziyaretinde, maden faciasının yaşandığı Soma'da temaslarda bulunacağını belirterek, çalışmaların yoğun olduğu dönemde ortamın sakinleşmesi için bugüne kadar bölgeyi ziyaret etmediğini söyledi.

Akşit, "Destek olabilir miyiz, 'Biz de sizin yanınızdayız' dersek, kadın hassasiyeti ile el ele vererek, onları bir ölçüde rahatlatır mıyız düşüncesiyle böyle bir şey planladık" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Akşit, "İlk defa halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilecek olması, ülkemiz için bir dönüm noktası. Hazırlık süreci, aday belirleme sürecinin dolmasına az süre kaldı. Bizim de yoğun çalışma içinde olmamız gerekiyor. Pazar günü, 'Sandığımıza Sahip Çıkıyoruz' kampanyasını başlatacağız. Sandık kurullarında görev alacak arkadaşlar, bulundukları bölgelerde hazırlanacaklar" diye konuştu.

Kadınların teşkilatın çok önemli bölümünü oluşturduğuna işaret eden Akşit, art arda gelecek cumhurbaşkanlığı seçimi, kongre ve genel seçim sürecine özverili şekilde odaklanmaları gerektiğini dile getirdi.
-Soma ziyareti
Daha sonra Soma'ya geçip AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Akşit, şöyle konuştu:
"Ateş, düştüğü yeri yakıyor. Bütün şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kendilerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür kazalar ve kayıplar, bir daha olmasın. Ne Soma'da ne de ülkemizin hiçbir yerindeki madenlerimizde yaşansın. Tabii ki her musibetten bir ders çıkarmak gerekiyor. Nitekim Soma'daki maden faciasından sonra devletimiz, hükümetimiz, kollarını sıvadı, neler yapabiliriz için görüşmeler devam ediyor. Bundan ders çıkarmak, bize düşen ise manevi anlamda destek olmak. Bu nedenle yanınızdayız, sizlerle birlikteyiz."
Akşit, daha sonra Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret etti. Ergene, Akşit'e Soma'nın simgesi olan madenci heykeli hediye etti.
Kaynak: AA