Soma'da İşçilerden Sessiz Anma Yürüyüşü

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından madenciler sessiz yürüyüş düzenleyerek, dua etti.

Soma'da İşçilerden Sessiz Anma Yürüyüşü

13 Mayıs 2014 Salı günü Soma Kömür İşletmeleri A.Ş’de meydana gelen maden faciasında yakınlarını, arkadaşlarını, babalarını, eşlerini kaybeden Somalılar, Beşyol mevkiinde bir araya geldi. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, maden çalışanları ve hayatını kaybeden madencilerin yakınları, ellerinde Türk bayrakları, başlarında baretler ve karanfillerle Cengiz Topel Meydanı'na kadar sessizce yürüdü. Meydanda hayatını kaybeden madenciler için yoklama alındı. Her madenci için bir baret ve karanfil Atatürk büstü önüne bırakıldı. Adı okunan madenci şehidi için meydanda toplanan kalabalık, “burada” yanıtını verdi. Programın sonunda İlçe Vaizi Emin Yıldırım tarafından dua edildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, yaşanan felaketi provoke etmek isteyenlere kucak açmayan ve onlara fırsat vermeyen madenci ailelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, gelişmeler konusunda çalışanların aydınlatılmaya devam edileceğini söyledi.

Atçı’nın konuşması esnasında fenalaşan ve baygınlık geçiren bir madenci yakınına ilk müdahale orada bulunanlar tarafından yapıldı. Kısa sürede kendine gelen madenci yakını sinir krizi geçirdi. Orada bulunan madenciler ve çocukları tarafından sakinleştirilen bayan, ambulansta müşahede altına alındı. Kaymakam Atçı, olay sonrasında sorunları olan madenci yakınlarından bireysel olarak taleplerini iletmelerini istedi. Atçı, yaşadıkları sorunların giderilmesi için yerel idare olarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, meydanda bulunan kalabalığa teşekkür etti.
Olaysız, alkışsız ve slogansız bir şekilde maden şehitleri için yürüyen ve dua eden maden işçileri ile yakınları daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA