(özel Haber) Yangında Mahsur Kalan Yavru Kedileri Kurtarma Operasyonu

Zeytinburnu'nda bir dairede çıkan yangında mahsur kalan iki yavru kedi, itfaiye ve vatandaşların ortak operasyonuyla son anda kurtarıldı.

İtfaiye erinin başlarını okşayarak sakinleştirmeye çalıştığı kediler, zemine gerilen çarşafın üzerine bırakılırken, kurtarma çalışması amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olay Yeşiltepe Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Bir dairede yangın çıktığı ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Çevredeki vatandaşların itfaiye erlerine daireden bebek sesleri geldiğini iletmesi üzerine hummalı bir çalışma başlatıldı. Dairede bebek olabileceği ihtimalini değerlendiren ekipler, kısa sürede pencere camını kırarak eve girdi.

BEBEK YERİNE KEDİ YAVRULARI ÇIKTI
Yoğun dumana karşın eve girmeyi başaran itfaiye ekipleri, daire içerisinde bebek ararken, bebek yerine iki kedi yavrusu ile karşılaştı. Evin bir odasına sığınmış vaziyette bulunan kediler, itfaiye erlerinin hummalı çalışması sonucu son anda kurtarıldı. Daire dahilinde oluşan yoğun dumandan olumsuz etkilendikleri gözlenen kediler, öncelikle pencere kenarına getirildi.

Burada ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlenen kedi yavrularının zehirlendikleri için kustukları görüldü.

İTFAİYE ERİ KEDİLERİN BAŞINI OKŞAYARAK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
Kedilerin başını okşayarak sakinleştirmeye çalışan itfaiye eri, evden aldığı bir çarşafı aşağıda bekleyen vatandaşlara atarak açmalarını istedi. Vatandaşların çarşafı açmasıyla birlikte her iki kedi tek tek pencereden aşağı bırakılarak kurtarıldı. Son anda ölümden dönen kediler önce bir otomobilin altına gizlendi, ardından kurtarılmalarının sevinciyle olay yerinden kaçarak hızla uzaklaştı. Kedilerin yaşam savaşı çevredeki vatandaşlar tarafından da ilgi ve hayretle izlendi.
Kaynak: İHA