Beyhekim Devlet Hastenesine Yeni Birimler Kazandırıldı

Beyhekim Devlet Hastanesine hayırseverlerin desteği ve hastanenin kendi imkanlarıyla kazandırdığı yeni birimlerin açılışı gerçekleştirildi.

Beyhekim Devlet Hastanesinde gerçekleşen törende, hayırsever Mehmet Ali Atiker tarafından 9 yataklı yoğun bakım ünitesi, Hazım ve Hüsniye Tenekeciler adına Hüseyin Ulugedik tarafından 4 oda ve 8 yatağın tefrişi, hastanenin kendi imkanlarıyla 2 yeni ameliyat salonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaları için tedavi havuzu hizmete açıldı.
Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu tarafından ameliyat malzemelerinin de hastaneye kazandırıldığı açılışa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Adnan Tekin, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Tekin, açılışta yaptığı konuşmada, hastane alanının yaklaşık 60 bin metrekare alana sahip olduğunu, iki ana binadan oluştuğunu söyledi.

Bu kapalı alanda, yatak kapasitesini en verimli şekilde kullanma ve içerideki fiziki mekanı en iyi biçimde kullanma adına gayret gösterdiklerini ifade eden Tekin, "Bu kapsamda tabi döner sermaye imkanlarımızın yanında hayırseverlerimizin de bize çok büyük katkıları oluyor. Katkıları olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- "Sağlık alanında güzel hizmetler gerçekleşti"
Baloğlu da Konya'ya her alanda olduğu gibi sağlık alanında da güzel hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Hayırseverlerin de bu anlamda kendilerini yalnız bırakmadığını aktaran Baloğlu, kentte yatak sayısı sıkıntısının bulunmadığını, nitelikli yatak sayısını arttırmak istediklerini anlattı.
Baloğlu, şehir hastanesinin ilk başta 120 bin metrekarelik bir alana planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bizlerin hastanenin daha büyük bir alana yapılması adına talepte bulunduk. Bu konuda sayın Karatay Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bunu rica ettik. Karatay Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız o alanda yapılabilecek, uygun olabilecek tek alanın Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne ait 11 milyon metrekarelik alandan bir alanın olduğunu ve bunun alanın imar planında 'tarım alanı' olarak geçmediğini, bir hizmet alanı olarak geçtiğini ifade etti.

Selçuklu ve Meram'da vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri alabileceği bir yapılanma var ama Karatay ilçemiz bu konuda biraz daha eksik durumda. Sağlık hizmetleri konusunda bizlere yoğun talepleri oluyor. Bunu da göz önüne alarak hastanenin buraya yapılmasının elzem olduğu kanaatine varılmıştır. Sayın Başbakanımız bu konuyla ilgili talimatı verdi. Bugün son görüşmeler yapılıyor. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından arkadaşlarımız, görüşmeyi yapıyor. Zannediyorum bir 'olur' alınacak ve bu arsa devri de gerçekleştirilmiş olacak."
Kaynak: AA