Yalova'da Çöp Sıkıntısı Kapıda

Yalova İli Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin (YAKAB) başkanlığına Altınova Belediye Başkanı Metin Oral seçildi.

Yalova'da Çöp Sıkıntısı Kapıda
Birliğin toplantısında, Yalova'daki çöplerin depolandığı alanın birinci lotunun kapasitesinin dolduğu bildirildi

YAKAB, mahalli seçimlerin ardından yeni başkanını belirlemek için toplandı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın katılmadığı toplantıda ilçe ve belde belediye başkanları hazır bulundu. YAKAB yetkilileri, birlik üyesi belediye başkanlarına bilgi verdi. Denizçalı mevkiinde bulunan mevcut çöp depolama alanının dolduğunun dile getirildiği toplantıda en fazla bir yıl depolama alanı kaldığı belirtildi. 2'nci lotun açılmaması halinde çöp depolama sıkıntısı yaşanabileceğinin altının çizildiği toplantıda, bu meseleye acilen eğilmek gerektiği üzerinde duruldu.

Ardından YAKAB başkanlık seçimlerine geçildi. CHP grubu adına Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal söz alarak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı birlik başkanlığına aday gösterdi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'ı aday gösterdi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da birlik için aday olan diğer bir isim oldu

Gizli oylama usulü ile yapılan seçimlerde 16 oy alan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral YAKAB başkanlığına seçilirken, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 5, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise 1 oy alabildi. 4 oy boş çıktı.

Oral, "Birlik olarak ilk yapmamız gerek şey, az öncede vurgulanan çöp depolama alanındaki birinci lotun dolması konusunun üzerine eğilmektir. Birlik üyeleri ile alanda gerekli incelemeleri yapalım ve ikinci lotun devreye sokulması için çalışmaları başlatalım. Birlik başkanlığına beni layık gören arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA