Seydişehir'de Hazırlıkları

Seydişehir Belediyesi, Ramazan ayında yapmayı planladığı etkinliklerin hazırlıklarını sürdürüyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ramazan ayı hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

Halkın Ramazan ayını rahat geçirebilmesi için iftardan sonra her hafta Ramazan boyunca çeşitli programlar düzenleyeceklerini ifade eden Tutal, şunları kaydetti:
"Ramazan'da dini sohbetlerin yanı sıra her hafta mehter, tiyatro, ilahi ve ezgi konseri, çocuk eğlence programları düzenleyeceğiz. Ramazan süresince Osmanlı şerbeti, leblebi ikramı, horoz şeker ve Osmanlı macunu, kağıt helva ikram edeceğiz. Vatandaşlarımıza birbirleriyle kaynaşma fırsatı sunacağız. Bu Ramazan ilçemizde hayli renkli, eğlenceli ve dolu dolu geçecek. Ramazan ayının maneviyatını yaşatacak programlar gerçekleştireceğiz."
Belediye önüne iftar çadırı kuracaklarını dile getiren başkan Tutal, hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan süresinde bin 500 kişilik yemek vereceklerini, şehrin değişik mahallelerinde hasta, yaşlı, ve kimsesiz 400 kişiye de evlerine iftar yemeği dağıtımı yapacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA