Hobisi Cam Bardak Yemek

Bodrum'da seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan 48 yaşındaki Yusuf Balin'in cam bardak yemesi, insanları şaşırtıyor.

Balin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında arkadaşlarıyla girdiği bir iddia sonucu cam yemeye başladığını söyledi.

Arkadaşlarının cam bardağı yiyip yiyemeyeceğini sorduğunu anlatan Balin, "İlk seferde ağzım kanadı ancak sonra alıştım. Şimdi artık kan akmıyor. Midemde, bağırsağımda herhangi bir sıkıntı da yaşamıyorum" dedi.


Cam yedikten sonra röntgen filmi çektirdiğini dile getiren Balin, "Doktora gidip röntgenimi çektirdim. Hiçbir şey görünmüyor. Normal bir insan yapsa ağzını parçalar ama bende sorun olmuyor. Cam bardağı herkes yiyemez" diye konuştu.

- "Cam yemek psikolojik bozukluktur"
Özel Bodrum Hastanesinde genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakan Avcı ise bir insanın cam ya da camdan yapılmış herhangi bir maddeyi yemesinin sağlıklı bir durum olmadığını vurguladı.
Cam yemenin bir marifet olmadığını ifade eden Avcı, şunları söyledi:
"Yenilen cam veya cam ürünleri ağız dahil yemek borusu, mide, bağırsaklar, kalın bağırsaklarda yırtıklar, delinmeler, tıkanmalar şeklinde ortaya çıkar. Cam yiyen veya cam ürünü çiğneyip yutan bütün insanlarda görülebilecek bir şeydir. Cam yemek, insan sağlığını ve organları olumsuz etkileyebilir. İstenmeyen birçok etkileri olabilir. Cam yemek psikolojik bozukluktur."
Kaynak: AA