Gelinlik ve Damatlıkla Yamaç Paraşütü

Tekirdağ'da bir çift, gelinlik ve damatlık giyerek yamaç paraşütü yaptı.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) üyesi Kıvanç ve Nilüfer Altun, Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi'nde tanıştıkları yere gelinlik ve damatlıkla geldi. Burada yamaç paraşütü için hazırlıklarını tamamlayan ve parkura gelen çift, 600 metre yükseklikte yamaç paraşütü yaptı.
Kıvanç Altun, uçuş öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Nilüfer'le 3 yıl önce yamaç paraşütü için Uçmakdere'ye geldiğinde tanıştıklarını söyledi.

Eşinin daha sonra kulübe üye olduğunu belirten Altun,"İlk yamaç paraşütü uçuşunu da benimle gerçekleştirdi. Daha sonra bizimle eğitim aldı. Arkadaş olduk ve evlenmeye kadar verdik. Eşim evlendikten sonra bu işi ilerleteceğini söylemişti. Şimdi o safhadayız" dedi.

Nilüfer Altun ise ilk kez yamaç paraşütü yaptığında hem gökyüzüne hem de eşine aşık olduğunu ifade etti.

Yaklaşık iki yıl uçuş eğitimi aldığını ve uzmanlaştığını dile getiren Altun, şöyle devam etti:
"Evlenmeye karar verdikten sonra artık yamaç paraşütünde uzmanlaştığımı ve evlendikten sonra kendisini kontrolümdeki yamaç paraşütünde uçurmak istediğimi söyledim. Şimdi o hayali gerçekleştiriyoruz. İki kişilik uçuşlar daha farklı bir kategori. Herkesin yapamayacağı bir şey. Ben ona nasıl güvenip hayatımı teslim ettiysem onun da bana aynı şekilde güvenmesini istedim. O da beni kırmadı. Nisanda evlendik ancak yamaç paraşütü için hava koşullarının düzelmesini bekledik."
Kaynak: AA