Doçent cinayetinde flaş gelişme

Doç. Dr. Özdemir’i öldüren Prof. Dr. Ahmet G.’nin ‘boğazını keserken odadaydı’ dediği Asuman S.’nin cinayet saatinde fakültede olduğu kamera görüntüleriyle tespit edildi.

Doçent cinayetinde flaş gelişme
Doç. Dr. Özdemir’i öldüren Prof. Dr. Ahmet G.’nin'boğazını keserken odadaydı’ dediği Asuman S.’nin cinayet saatinde fakültede olduğu kamera görüntüleriyle tespit edildi.

Selçuk Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin, Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i boğazını keserek öldürdüğü Türkiye’yi dehşete düşüren vahşi cinayetin yankıları sürerken, olayla ilgili önemli bilgiler günışığına çıkmaya devam ediyor. Güvenlik kameralarını inceleyen Konya polisinin, iki bilim adamıyla ilişkisi olduğu öne sürülen ve aynı fakültede sekreterlik yapan Asuman S.’nin cinayetin işlendiği 2 Haziran’da olay saatine kadar fakülte binasında olduğunu tespit ettiği ortaya çıktı.

İki kişiyle aşk yaşadı

Vatan gazetesinde yer alan habere göre; Mühendislik Fakültesi Dekanı Handan G. ile evli olan iki çocuk babası Ahmet G.’nin (55) bir süre önce aynı fakültede sekreter olarak görev yapan taşeron firma çalışanı, evli ve iki çocuk annesi Asuman S. (35) ile aşk yaşamaya başladığı öne sürüldü. Sekreter Asuman S.’nin daha sonra, bir süre önce eşinden boşanan iki çocuk babası Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Özdemir’le (42) de gönül ilişkisi yaşamaya başladığı iddia edildi.

Daha sonra Ahmet G. ve Özdemir’in aynı kadınla gönül ilişkisi yaşadıklarını fark etmelerinin ardından, iki bilim adamı arasında husumet yaşanmaya başladığı öne sürüldü. Ahmet G., odasına giderek tartıştığı Özdemir’i boğazını keserek öldürdü.

Profesör eşi istifa etti

Ahmet G., Asuman S.’nin, “cinayet esnasında odanın hemen dışında bulunduğunu ve kapayı arkadan kilitleyerek anahtarı da odanın içine attığını” öne sürdü. Asuman S. de, “cinayete iştirak suçundan” gözaltına alındı.

Ahmet G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, iddiaları reddederek cinayetle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Üniversite yönetimi daha sonra Asuman S.’nin işine son verirken, Ahmet G.’nin Mühendislik Fakültesi Dekanı olan eşi Prof. Dr. Handan G.’nin de istifasını istedi. Handan G. üniversite yönetiminin “istifa et” çıkışı üzerine görevinden istifa etti.

Cinayetten önce gelmiş

Türkiye’yi sarsan cinayetle ilgili soruşturmasını derinleştiren Konya polisi, üniversite ve olayın meydana geldiği fakültedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, olayla ilgili tüm ifade ve iddiaları göz önünde bulundurarak çok titiz davrandı. Cinayet Büro Amirliği ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı ortak kamera incelemesi sonucu, Asuman S.’nin cinayetin meydana geldiği 2 Haziran‘da saat 17.15’te olay yeri olan Mühendislik Fakültesi binasında olduğu tespit edildi.

Koridorda kamera yok

Asuman S.’nin cinayet saatine kadar da fakülteden ayrılmadığı, bu saatten sonra binadan ayrıldığı saptandı. Ancak, cinayetin işlendiği odanın bulunduğu koridorda kamera olmaması ise polisin işini zorlaştırdı. Bu durum Asuman S.’nin cinayet anında tam olarak nerede olduğunun belirlenmesini engelledi. Asuman S.’nin, iddia edildiği gibi Ahmet G.’nin arkasından cinayetin meydana geldiği Özdemir’in odasının önüne kadar gidip gitmediğini belirlemeye çalışan Konya polisi, olayla ilgili araştırmasını sürdürüyor.