Dikili İle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Örnek İşbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Dikili’ye çıkarma yaptı.

Dikili İle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Örnek İşbirliği
Dikili’de büyük projeler için geri sayım başladı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Dikili'ye verdiği öneme dikkat çeken Daire Başkanları, Kocaoğlu'ndan selam getirdiklerini belirterek, Dikili için hiçbir yatırımdan kaçınmayacakları sözünü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dikili Belediyesi'nin kısa sürede çok büyük atılımları gerçekleştirme hedefini sergilediği örnek işbirliğiyle, Dikili'de yapılacak projeler için düğmeye basıldı. Başkan Tosun, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar sonucu kısa sürede start alacak projelerle, çağdaş bir ilçe olma yolunda ilerleyen Dikili yeni bir ivme kazanacak” dedi.

BÜYÜK PROJELER KAPIDA
Dikili Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleşen toplantıya Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar, Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Pınar Meriç, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Serpil Keskin, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hilmiye Çarıkçı, belediye birim müdürleri ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

Büyükşehir Yasası'yla mahalle statüsüne geçen köylerde yeni düzenlemelerin olduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar, “Sizlerin taleplerini yerinde dinlemek istedik. Köyler, yeni yasa ile mahalle muhtarlıklarına dönüştü. Bu kapsamda bir takım değişiklikler söz konusu. Bu konuda sizleri bilgilendirmek ve taleplerinizi en kısa sürede değerlendirmeye alabilmek için sizlerle sürekli irtibat halinde olacağız” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Daire Başkanları, Dikili Belediyesi'yle birlikte yaptıkları ortak çalışmalar sonucu büyük projeler gerçekleştirileceğinin sözünü verirken, muhtarların bu konuda alınacak kararlar ve yapılacak projelerdeki önemine değindiler. Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, yapılacak projelerin önemli yankıları olacağını vurgulayarak, "Kısa sürede Dikili’yi kalkındıracak projeleri hep beraber inşa edeceğiz. Toplumun değişik kesimlerini en güzel projelerle bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Eğitim ve sosyal faaliyetler üzerine çalışmalarımız olacak. Dikili Belediyesi’nin ve sizlerin de desteğiyle çok güzel projelere imza atacağız” şeklinde konuştu.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ
İlerleyen süreçte Dikili’yi en güzel şekilde kalkındırmak ve toplumun yararına olan projeleri hayata geçirmek için yol haritasının çizildiği toplantıda, iletişimin nasıl sağlanacağı anlatıldı. Muhtarların bağlı bulundukları mahallelerin fiziki ve sosyolojik yapısını en iyi şekilde tespit eden kişiler olduğunu ve bu nedenle sık sık bir araya geldiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, projeleri oluşturma aşamasında da muhtarların desteğini isteyerek, vatandaşların taleplerini eksiksiz bir şekilde iletmeleri ricasında bulundu. Projeler hakkında birim müdürlerini ve muhtarları bilgilendiren Daire Başkanları, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak, yeni yasayla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin yol yapımıyla ilgili açıklamada bulundu. Asfalt ihalesinin tamamlandığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Çavdar, ihale gereği 2,5 yıl sürecek bir döneme girildiğine dikkat çekerek, yol ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Toplantıda, Dikili Belediyesi’nin ilgili konularda İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarını bilgilendirmesiyle kurulan iletişim ortaklığının kısa sürede sonuç getireceği ifade edildi.
Kaynak: İHA