Başkan Tosun'dan En Anlamlı Karne Hediyesi

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, tatile giren öğrencilere oyun parkı sürprizi yaptı.

Başkan Tosun'dan En Anlamlı Karne Hediyesi
Başkan Tosun, "Dikilimiz'de yaşayan her yaş grubundan herkesin temel ihtiyaçları ile birlikte sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyoruz. Hedefimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi mutlu alanlarda buluşturarak kaynaşmalarını sağlamak ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır’ dedi.


Köy statüsünden yeni yasayla mahalle statüsüne alınan Kıratlı, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılan oyun parkına kavuştu. Dikili Belediyesi tarafından Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu’nda hizmete alınan parktaki oyun grupları AB standartlarına uygun malzemesiyle kaliteyi, sağlığı ve emniyeti gözetiyor. Kıratlı Mahallesi dışında Gökçeağıl, Çukuralan, Nebiler, Salihler mahallelerinden gelen öğrencilerin de eğitim gördüğü okul, Dikili Belediyesi’nin yaptığı oyun parkı ve çevre düzenleme yatırımlarıyla 2014-2015 yılına şimdiden hazır hale getirilerek hem çocukların eğlenerek vakit geçirebilecekleri park alanına kavuşturuldu hem de köy halkının yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştirildi.

Her yaştan ve her kesimden vatandaşa eşit hizmet sunma ilkesiyle çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Tosun, “Çalışma arkadaşlarımla birlikte halkımızın mutluluğunu sağlamak ve yaşam kalitesini arttırmak için Dikili’nin tüm bölgelerinde eşit hizmet sunuyoruz. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin dün ve bugün olduğu gibi her zaman arkasındayız ve sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Kıratlı’da hizmete açtığımız ve önümüzdeki günlerde köy statüsünden mahalle statüsüne alınan diğer yerleşim yerlerimizde de hizmete açacağımız parklarımız çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır” dedi.

Çocukların mutlu bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini sağlama ve tatillerini keyifli yapma konusunda katkı sağlamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “İlçe merkezlerimizde bulunan oyun parklarına uzak oldukları için gitme şansı olmayan çocuklarımızın kavuştuğu bu oyun alanları için bizlerde onlar kadar heyecan ve mutluluk duyduk. Özellikle çocukların sevincini görünce yerini bulan ve anlamlı bir hizmet gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Okul öğretmenlerinin ve okul müdürünün de çok büyük katkıları oldu. Bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her yaştan vatandaşımızın yüzünü güldürmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların bu tür oyun alanlarına ihtiyaç duyduğunu belirten Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu Müdürü V. Barkın Yanar, “Çocuklarımız boş zamanlarını arkadaşlarıyla paylaşımda bulunabilecekleri ve aynı zamandan fiziksel gelişimine katkı sağlayacakları oyun parkında geçiriyorlar. Oyun parkına kavuşan çocuklarımız büyük bir sevinç yaşadılar. Kısa sürede bu hayalimizi gerçekleştiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve ekibine en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

İlkokul öğrencilerinin parkta eğlenmek için yer kapma yarışına girdiklerine şahit olan öğretmenler ise, küçük bir yardımın ne kadar büyük bir anlamı olduğunu gördüklerinde duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA