Yurttaş 'İşçilerin Ücretleri Devlet Tarafından Ödenecek”

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın Soma ilçesinde yapılan denetimler sonucu iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususları yerine getiremediği için üretimi durdurulan ocaklarda çalışan işçilerin ücretlerinin devlet tarafından ödeneceğini ve işçilerin mağduriyetinin giderilmiş olacağını söyledi.

Yurttaş 'İşçilerin Ücretleri Devlet Tarafından Ödenecek”

AK Parti Manisa Milletvekili ve Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş konu ile ilgili bir açıklamada bulundu. Yurttaş açıklamasında şunları söyledi:
“Soma ilçemizde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazası sonrası kapatılan Soma Maden Şirketine bağlı Eynez Ocağında çalışan işçilerle, yine denetlemeler sonucu İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili hususları yerine getirmediği için üretimi durdurulan Işıklar ve Atabacası Ocaklarında çalışan işçilerin ücretleri yürürlükteki kanun ve yönetmelikler çerçevesinde işveren tarafından ödenmesi gerekiyordu. Ancak verilen sürenin dolmasına rağmen işverenin işçi ücretlerini ödemediği tespit edildi. İşçilerimizin mağduriyetini gidermek adına Meclise 17 Haziran 2014 tarihinde verdiğimiz kanun teklifi ile işçilerin ücretleri işsizlik fonundan ödenecek ve işverenden bu ücretler faizi ile birlikte devlet tarafından tahsil edilecektir. Amacımız işçilerimizin bir an önce ücretlerini almalarıdır. Önümüzdeki hafta torba yasa içerisinde maden çalışanlarının özlük hakları ile ilgili ve emeklilikleri ile ilgili düzenlemeleri de yapacağız.“
Kanun teklifi mecliste tüm partilerin desteği ile kabul edildi. Cumhurbaşkanının onayı ve resmi gazetede yayınlanması ile yürürlüğe girecek.
Kaynak: İHA