Türsab, Kaçak Turizm Faaliyetlerine ‘dur’ Diyecek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, “Şehrimize hangi noktadan gelirse gelsin bütün turizm araçlarını belgelerinde bir noksanlık olup olmadığı şeklinde denetleyeceğiz” dedi.

Türsab, Kaçak Turizm Faaliyetlerine ‘dur’ Diyecek

Ordu, Samsun, Tokat, Amasya ve Sinop illerini kapsayan bir bölgesel yürütme kurulu olarak Mart ayında Samsun’da kurulan TÜRSAB, kaçak turizm faaliyetlerine geçit vermeyecek. Konu hakkında açıklama yapan TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, “TÜRSAB olarak turizm hizmeti veren belgeli bu işe yatırım yapmış, vergisini ödeyen, yanında insan çalıştıran, istihdam oluşturan, meslektaşlarımızın haksız rekabetlerini önlemek, onları haksız rekabete karşı belgesi turizm taşımacılığına karşı korumak en asli görevimizdir. Bu görevi yaparken bulunduğumuz bölgelerdeki mülki idarelerle ortak hareket ederek bu görevleri yapıyoruz. Yani buradaki ilk ortağımız İl Kültür Turizm Müdürlükleri, valilikler onların bizlere verdiği destekle, bizlere verdiği elemanlarla TÜRSAB olarak bizim Bölgesel Yürütme Kurullarının denetim elemanları ortak denetimler yapıyorlar. Burada belgesiz turizm taşımacılığı yapanlar, belgesiz tur düzenleyenler, belgesiz turizm otobüsü kullananları bu işi gerçek anlamda düzgün yapan arkadaşlarımıza karşı korumak amacıyla hareket ediyoruz. Bu denetimlerimizi bildirmek için bölgemizdeki acentelerle toplantılar yapmaktayız. Amacımız arkadaşlarımızı suçüstü yapıp yakalayıp ceza yazmak değil, eksiklerini tamamlamak için bir süre vermek ama hatalarında ve eksiklerinde ısrar ederlerse de karşılığında bir cezai müeyyide göreceklerini bildirmek amacıyla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu 15 gün sonra denetimlerimiz hızlanacak belgesiz faaliyette bulunan tespit ettiğimiz yerlere veya meslektaşlarımızın bize ihbar ettikleri yerlere bu denetimler sıkça yapılacak. Ayrıca İl Kültür Müdürlüğümüzle birlikte organize olarak ilimizin hem Doğu Karadeniz tarafından, hem Havza tarafından hem Sinop tarafından girişlerindeki Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüzün denetim istasyonlarında, Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüzle de anlaşarak, denetim aracımızla beraber devamlı denetim yapacağız. Şehrimize hangi noktadan gelirse gelsin bütün turizm araçlarını belgelerinde bir noksanlık olup olmadığı şeklinde denetleyeceğiz” diye konuştu.

Samsun’da müzeleri yılda 90 bine yakın insan ziyaret ettiğini söyleyen Temel Uzlu, “Samsun’da şu anda 2014 Mart ayı itibariyle yatak kapasitemiz 4 bin 223, otellerimizin yatak kapasitesi ise 2 bin 52’dir. 2014 Ocak Mart ayı sonu itibariyle turizm işletme belgeli konaklama tesislerine iç turizm ve dış turizmle beraber 54 bin kişi bölgemize gelmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA