Sındırgı Meslek Yüksekokulu'na Ödenek Takviyesi

Sındırgı'da temeli 2012 yılında atılan ve ödeneksizlik yüzünden yarım kalan Sındırgı Meslek Yüksekokulu inşaatına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş destek oldu.

Sındırgı Meslek Yüksekokulu'na Ödenek Takviyesi
Ankara'da Kalkınma Bakanlığı ile görüşen Başkan Yavaş, okul inşaatının ihtiyacı olduğu 1 milyon 600 bin TL'lik ödeneği temin ederek üniversiteye müjde verdi.
Balıkesir'de ödenek yetersizliğinden tamamlanamayan Sındırgı Meslek Yüksekokulu'nun sorununu Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş çözdü. Başkan Yavaş, kaynak oluşturmak için Belediye Meclis Üyesi Hüseyin İlhan, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner ve Ak Parti Yönetim Kurulu ile Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ankara'daki temaslarının ardından Kalkınma Bakanlığı'ndan 1 milyon 600 bin liralık ödenek çıkmasından sonra MYO’ya giderek MYO Müdür yardımcısı Kaya Nihat Pekbay, Öğretim görevlileri Sefer Uçak ve Esat Saçkes’e müjdeli haberi veren Başkan Yavaş; "MYO ek bina inşaatının temeli 2012 yılında atılmış. Ek binanın 750 bin lira hayırsever Hacı Zühtü Kandemir ve 600 bin lira da Belediye taahhüt yapmış, bunlar da gerçekleştirilmiş. Ancak binanın tamamlanması için 1 milyon 600 bin lira ödeneğe ihtiyacı vardı. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu ile birlikte Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ettik. Kalkınma Bakanımızı ziyaretimizde 'Yerel dinamikler harekete geçmiş, iş bize doğru kaymış ondan dolayı bu konuda size yardımcı olalım' demişti. Bizim ziyaretimizden sonra Bakanlıktan görevliler gelip yerinde incelediler ve keşif yaptılar. Kalan 1 milyon 600 bin liralık kısmı Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak imzalar atıldı. Biz Belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Artık bundan sonra bütün görevler hocalarımızda. Binanın bir an önce bitirilmesi için hocalarımızın da kısa süre içinde üzerlerine düşen görevi yapacaklarına inanıyorum" dedi

Kaynak: İHA