Mardin ve Şırnak Eczacı Odaları Suriye'deki Kürtler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Şırnak ve Mardin Eczacı Odaları “Bir cana ilaç ol” sloganıyla Suriye'deki Kürtler için bir yıllık yardım kampanyası başlattı.

Mardin ve Şırnak Eczacı Odaları Suriye'deki Kürtler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Cizre’de Sanat Sokağı'nda bir araya gelen çok sayıda eczacı basın açıklaması yaparak merkez ve diğer ilçelerde Suriye'deki Kürtlere yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Grup adına açıklama yapan Cizre Eczacılar Odası Başkanı Hidayet Munis, Suriye'de yaşanan savaşın büyük bir drama yol açtığını söyledi.

Munis, “3 yılı aşkın bir süredir Rojava’da süren iç savaş acısıyla, yıkımıyla ve trajedisiyle devam etmektedir. Yaşanan savaşın büyük bir insanlık dramına yol açmıştır. Yaraların sarılması için acil ihtiyaçları karşılamak adına ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için yardım kampanyası başlattık. Halkımızın daha önce meydan gelen Van depremi, Soma maden faciası gibi kardeş eli uzatılması gereken durumlarda gösterdiği hassasiyeti Rojava halkı içinde gösterecekleri inancı içindeyiz. Kuruyan vicdanları yeşertmek toplumsal birlikteliği güçlendirmek adına el ele verme günüdür. Şırnak ve Mardin illerinde bulunan tüm eczaneler yardım merkezi olacak. İlaç ve tıbbi malzemelerin yanında eczanelerimizde bulunan bağış kutuları ve banka hesabıyla yardım toplayacağız" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA