Mahalleler Panayırla Şenleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarının vazgeçilmezi haline getirdiği ‘Mahallede Şenlik Var’ panayırları bu yıl da Başkentlilerle buluşmaya devam ediyor.

Mahalleler Panayırla Şenleniyor

Çocukların doyasıya çocukluğunu yaşadığı, mahallelerin nostaljik günlere kavuştuğu, komşuların bir araya gelip tanışma, sohbet imkanı bulduğu panayır, kenti iki koldan dolaşmayı sürdürüyor.

Mahalleleri şenlendiren, çocukları oyuncaklara ve oynamaya doyuran panayır, Sincan ve Mamak'ın ardından bugün Elmadağ'da kuruldu. Elmadağ Atatürk Ortaokulu bahçesinde kurulan panayır, 21 Haziran Cumartesi gününe kadar Elmadağlıları eğlendirecek.

Bir başka panayır grubu da yarın Bala'da kurularak Balalı çocuklara eğlence dolu günler yaşatacak.

Okulların tatile girmesinin hemen ardından Başkentin farklı ilçelerinde iki koldan gösterilerini sergileyen panayırlar, kurulduğu her yere hareket ve renklilik kazandırıyor. Sincan ve Mamak ilçelerinin ardından Elmadağ’da da vatandaşlar eğlence dolu vakit geçirme imkanı bularak coşku dolu anlar yaşıyorlar.

ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK EĞLENCESİ
Her yıl farklı sürprizlerle Başkentlilerin karşısına çıkan panayırlarda, çocukların vazgeçilmezi olan oyun grupları yine minik ziyaretçilerini ağırlıyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği panayırlarda çocuklara çekilişlerle, scooter, uzaktan kumandalı araba, helikopter ile bisiklet, jenga, mp3 çalardan oluşan hediyeler dağıtılıyor. Sanatçı gruplarının verdiği konserler ile tiyatro gruplarının sahne gösterileri ise eğlence panayıra gelenlere l dolu saatler geçirilmesini sağlıyor. Panayırlarda çocuklar midilli atlar, mini gondol ve akülü arabalara binerken, şişme oyuncaklar ve çeşit çeşit oyuncaklarla da doyasıya oynama fırsatı yakalıyorlar.

İki koldan Başkent’in farklı ilçelerinde kurulan ve 4’en gün süresince ücretsiz olarak hizmet veren Mahallede Şenlik Var Panayırları, 19-21 Haziran’da Bala, 24-27 Haziran’da Gölbaşı, 23-26 Haziran’da Mamak ve 28 Haziran’dan itibaren de Altınpark’ta olacak.
Kaynak: İHA