Kırım Yardım Bekliyor

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış, Türkiye’deki halktan, yardım kuruluşlarından yardım beklediklerini söyledi.

Kırım Yardım Bekliyor

Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şube Başkanı Mustafa Sarıkamış, basın toplantısı düzenleyerek Kırım’a yardım çağrısında bulundu. Sarıkamış, “Mübarek Ramazan ayında Kırım'daki Müslüman Kırım Tatar halkının oruçlarını tutabilmeleri için bütün yardım kuruluşlarından destek bekliyoruz. Türkiye’mizde hayırsever vatandaşlarımızın ve kurumların Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ile irtibata geçmelerini istiyorum” dedi.

Yardımların Kırım Müftülüğü kanalı ile yapılacağını ifade eden Sarıkamış, “Bizim yardım talebimize ilk olarak Kimse Yokmu Derneği destek verdi. İlk etapta Kimse Yokmu Derneği ve Kırım Müftülüğü müşterek çalışma yaparak bin aileye yardım paketi ulaştıracaklardır. Ayrıca Kırım’da yetimlere de iftar yemeği verilecektir. Seydişehir Derneği olarak Kırıma ilk etapta sahip çıkan Kimse Yokmu Derneğine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA