Fotoğrafçılar Çadırda Sergi Açtı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 13 yıldan bu yana faaliyet gösteren Zeytin Fotoğraf Amatörleri Derneği’nın (Zeyfod) yıl içinde yaptığı faaliyetleri görücüye çıktı.

Fotoğrafçılar Çadırda Sergi Açtı
İskele mahallesi Ali Çetinkaya parkında kurulan çadırda açılan sergide 62 amatör fotoğrafçının ürünleri sergilendi.
Kaymakam Osman Yenidoğan ve AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal’ında gezdiği, sergideki fotoğraflar büyük ilgi çekti. Zeyfod’un körfez yöresinde düzenlediği gezilerde çekilen yüzlerce fotoğraf arasından seçilen eserlerin yer aldığı sergi, 26 Haziran akşamına kadar açık kalacak. Sergi de, 70 üyesi bulunan dernekteki 62 üyenin birer eseri yer aldı. .Sergiyi beğendiğini anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, “Zeyfod fotoğraf sergisinde bulunmaktan mutluyum. Çünkü yapılan çalışma, özetle fotoğraf sanatıyla uğraşanlar, yaşadığı yeni ve yaşadığı anı yakalamaya çalışan arkadaşlar. Ve bunun güzel anlarını yakalamaya çalışıyorlar. Tabi zaman zaman fotoğraflara güzel anların yanı sıra kötü anlar da düşüyor. Ama önemli olan o anı yakalamak. Şu ana kadar yanılmıyorsam 3. çalışmayı yaptıklarını sanıyorum. Bu çalışmaların yöreyi tanıtım açısından ayrı bir hizmet gerçekleştirdiği düşünüyorum. İnsanların boş zamanlarını sanatsal bir gözle bakarak gözledikleri alanları tanıtmaya çalışmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bir ilgi ve merakla başlayan bu çalışmanın insanların yaşam ve çevre tanıtımı için tanıtım çalışması olacağına inanıyorum. Zeyfod’un çalışmasından dolayı tüm Zeyfod temsilcileri ve üyelerini kutluyorum. Çalışmalar da eseri bulunan arkadaşları birkaç kategoriye ayrılmış gibi görünüyor. Doğa, makro, fotoşop gibi farklı alanlarda güzel çalışmalar var. Daha güzel çalışmalar olacağına inanıyorum. İlçemiz ve Balıkesir’in tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum. Sizlere de çalışmalarınız da başarılar diliyorum” dedi.

Dernek üyesi Mübeccel Çakır, “Dernek üyesi olarak 5. karma sergimizi açmış buluyoruz. İlgiden çok memnunuz. Geziler düzenliyoruz. Daha sonra bu gezilerden elde ettiğimiz fotoğrafları sergiliyoruz. Bu 5. sergimiz. Ve ilgiden çok memnunum” dedi.

Tolga Özmen de, “5. karma sergimizi gerçekleştirdik. Bütün arkadaşlarımın özverili çalışmalarını sergilemekten çok memnunuz. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Dernek Başkanı dr. Özkan Arıkantürk ise, “Derneğimiz Zeyfod Burhaniye de kurulmuş bir fotoğraf derneği. 13 yıllık bir geçmişi olan derneğimizin 70 üyesi var. Bu üçüncü sergimiz. İlk sergimizi 26 kişi açtı. Geçen yıl 46 idi. Bu yıl 62’ye ulaştı. Derneğimiz, Burhaniye ve körfez yöresinde faal bir fotoğraf etkinliği içinde. Bu çalışmanın önümüzdeki yıllarda diğer ilçelerle bağlantılı olarak devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA